HVG Vállalkozás

Hirtelen bűntudat? Itt a gyónás-Uber

Spanyolországban már nem kell kétségbeesnie annak a katolikusnak, akire váratlanul tör rá a bűnbánat. Ha van okostelefonja, akkor egy alkalmazás segítségével könnyedén megtalálhatja a legközelebbi papot, akinél rövid határidőn belül meggyónhatja, ami a lelkét nyomja. Legyen az halálos, esetleg hétköznapi, bocsánatos bűn, a feloldozás közel lehet.

Nagyítás

Ilyen volt 2016 Magyarországon

Mozgalmas év volt az idei. Meneteltünk pedagógusokkal Miskolcon és Budapesten, végigkövettük az Uber-elleni taxistüntetéseket, ott voltunk a Nemzeti Választási Irodában történt incidensnél. Számos cikkben foglalkoztunk a Népszabadság bezárásával, a Quaestor-botrány körülményeivel, megmutattuk a körúti robbantás helyszínét, október 23-a pofonjait. Válogatás az itthoni események képeiből.

hvg.hu Tech

Itt az Uber app eddigi legnagyobb újítása

Habár a felhasználók itthon már/még nem uberezhetnek, a világ több mint 450 városában továbbra is elérhető a szolgáltatás, ami most megújult. 2012 óta a mostani az eddigi legnagyobb frissítés az alkalmazásban.

hvg.hu Vállalkozás

Egy hónap alatt lépett az Uber helyére a Taxify

Nagyon úgy fest, hogy az Uber kiirtásával sem szabadulnak meg a budapesti taxisok a modern, internetalapú konkurenciától. Sikeresen zárta ugyanis a Taxify a szeptemberi tesztüzemet, így a jövőben tovább kívánja növelni részesedését a hazai személyszállítási piacon.

Molnár Csaba Gazdaság

Már Varsóban söpröget a magyar online takinéni

Egy magyar startup megvalósította azt, amit nagyon sok induló cég tervez és ígér, de általában nem sikerül nekik. Szinte napra pontosan egyéves működés után kilépett a nemzetközi piacra a Rendi, az online takarítószolgáltatást indító és felfuttató vállalkozás. Lengyelországban azonban olyan helyzetbe kerül, amit itthon még nem tapasztalt.

hvg.hu Én és a Cégem

Az Uber mossa kezeit a magyar sofőrök eltitkolt adóbevételei kapcsán

Miután a NAV kikérte a holland adóhatóságtól a magyar sofőrök adatait, a cég reakciójában felhívja a figyelmet, hogy ők többször is kezdeményezték, hogy a hatósággal összefogva fejlesszenek egy közös, átlátható rendszert. Ugyanakkor megjegyzik azt is, hogy a sofőrök egyéni vállalkozóként a saját adózásukért feleltek.

MTI Gazdaság

Hiába vonult ki az Uber, vadászik a NAV a sofőrökre

A magyar adóhatóság Hollandiából kért részletes adatokat az Ubernek dolgozó sofőrökről, és a kormányközeli lapban lehozott sztori szerint most összevetik a számokat az érintett sofőrök magyar adóbevallásaival.

hvg.hu Tech

Nem kis pénz: milliárdokat kapnak a menekültek

A világ legnagyobb tech cégei is csatlakoztak a Fehér Ház kezdeményezéséhez, amely az Európába érkező menekültek megsegítését tűzte ki céljául. Ott a Facebook, a Google, a Microsoft, de még az Uber is.

1 2 3 4 5 6 7
18
A címlapról ajánljuk