Dercsényi Dávid Itthon

„Mindegy, hogy ki csinálja a disznóságot, felemeljük a szavunkat”

A hétvégi zuglói időközi választáson a Civilzgló Egyesület jelöltjeként indul Drevenka Monika, aki a civilek szerepvállalásáról, arról, mit tehet valaki, ha szerepet akar vállalni a közösség életében, de nem érdekli a nagypolitika, és, hogy miért nem elvesztegetett szavazat a kis szervezetekre leadott voks.

Mizsur András Itthon

Zuglói iskolabotrány: a Városligeti is nemet mondott az egyházi fenntartásra

A nyolcadik kerületi Deák Diák és a szintén józsefvárosi Vajda Péter után a zuglói Városligeti Általános Iskolában is az egyházi fenntartás ellen szavaztak a szülők. A kerületi polgármesterek sem lelkesedtek az átszervezésért; Kocsis Máté és Karácsony Gergő is ellenezte a váltást.

Mizsur András Itthon

Zuglói iskolabotrány: "Dimikém, ne menj oda, gáz lesz"

Sorra jelentkeznek be egyházak jól menő, sikeres iskoláknál. A magyarországi ortodox egyház már második körét futja; a nyolcadik kerületi Vajda Péter után most a zuglói Városligetinél kilincseltek a fenntartás átvételével. Az öntudatos szülők azonban hamar az egyház tudtára adták, mit is gondolnak az átszervezés ötletéről.

Windisch Judit Itthon

Baloldali összefogósdi a gyakorlatban: kényszerek és pofonok Zuglóban

A XIV. kerületben épp az Együtt van külön – állapíthatjuk meg első pillantásra a közelgő időközi választásról. Kíváncsiak voltunk, hogy a baloldali pártok országos iszapbirkózásának idején mi történik egy politikailag épp forró körzetben. Meglepődve tapasztalhatjuk a békés MSZP–DK-összeborulást, amelybe még a Párbeszéd is beleállt, és összefogva ütik az ellenzéki konkurenciát. És akkor ott van még a Jobbik, vagyis pontosabban: épp hogy nincs sehol.

hvg.hu Autó

Mutyigyanús a zuglói parkolótender?

Az Átlátszó szerint Zugló polgármestere sincs teljesen meggyőződve arról, hogy jó ötlet volt-e kizárni a parkolási tender ügyében a legolcsóbb ajánlatot, de vétózni nem fog.

1 2 3 4 5 6 7
22
A címlapról ajánljuk