MTI / hvg.hu Itthon

Nyolc évet kapott első fokon a gádorosi főcsicskáztató

Egy család kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket robotoltatott és tartott fogva a Békés megyei Gádoroson. Áldozataikat megalázták, verték, megfélemlítették. Persze fizetést sem adtak nekik, sőt, a nyugdíjukat is elvették tőlük.

Mizsur András - Szlavkovits Rita Itthon

„A kakukktojások rosszul járnak” – Erőszak a börtönben

A beavatáson túl kell esni. Aki szexuális bűncselekmény miatt kerül be, az különösen kemény tortúra elé néz. Panaszkodni nem érdemes. Igaz, mióta sok mindennel próbálják lekötni a rabok figyelmét, az elítéltek is lehiggadtak – mondta a hvg.hu-nak egy egykori elítélt, aki több korszakot is végigélve 18 évet töltött el a szegedi Csillag börtönben. A büntetés-végrehajtási intézet egyik szakpszichológusa szerint a fiatalok között még kíméletlenebbül működnek a hatalmi viszonyok, mint az idősebbeknél.

HavariaPress Itthon

Romlott étellel etette rabszolgáit egy vállalkozó

A Csongrád megyei rendőrök csütörtökön elfogták azt a csanádpalotai vállalkozót, aki embertelen körülmények között tartott és dolgoztatott megélhetési gondokkal küzdő embereket tanyáján.

MTI Itthon

Előzetesben a csicskáztató intézetis fiúk

Szemérem elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség egy 16 és egy 17 éves fiú ellen, aki a gyanú szerint az aszódi nevelőintézetben molesztálta társait. A két fiatalt előzetes letartóztatásba helyezték - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) pénteken.

hvg.hu Itthon

Rabszolgát tartott, brutális kamatot számolt fel egy ózdi uzsorás banda

Lezárta a nyomozást az Ózdi Rendőrkapitányság azokkal az uzsorásokkal szemben, akik a megalapozott gyanú szerint bűnszövetségben elkövetett bűncselekményeik során többek között rabszolgasorba hajtottak egy idős férfit, egy másik sértett pedig öngyilkos lett a sanyargatás miatt.

MTI Világ

Két évet kapott a német lányt rabszolgaként tartó bosnyák

Két év börtönbüntetésre ítéltek Boszniában kedden egy férfit, aki éveken át rabszolgasorban tartott és bántalmazott egy német lányt. Az ügyészség azonnal közölte, hogy fellebbezni fog az általa túl enyhének tartott ítélet ellen.

MTI Bűnügy

Bíróság előtt a gádorosi csicska-ügy

A vádirat ismertetésével megkezdődött a "gádorosi csicskáztatásként" ismertté vált ügy tárgyalása csütörtökön a Hódmezővásárhelyi Városi Bíróságon.

MTI Itthon

Csicskáját akarta megmérgezni egy bugacpusztai nő, 12 évet kapott

Előre kitervelten, aljas célból elkövetett emberölés kísérlete miatt 12 év börtönre ítélt a Kecskeméti Törvényszék csütörtökön nem jogerősen egy nőt, aki meg akarta mérgezni egy alkalmazottjukat. Az asszony férje életveszélyt okozó testi sértés miatt 7 év börtönt kapott, unokájukat pedig személyi szabadság megsértése miatt felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtották.

MTI Kult

Díjat nyert Till Attila rövidfilmje

Till Attila Csicska című rövidfilmje díjat nyert a finnországi Tampere nemzetközi rövidfilm fesztiválján a hétvégén, a díj egyben jelölés az Európai Filmakadémia (EFA) 2012-es rövidfilm díjára - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Filmunió.

MTI Itthon

Elítéltek egy csicskást tartó családot

Szolnok megye első "csicskáztatós" büntetőperében egy háromtagú családot ítélt el a közelmúltban a Szolnoki Városi Bíróság; a két felnőttre többéves börtönbüntetést szabtak ki, míg fiuk felfüggesztett börtönt kapott - írta bírósági tájékoztatás alapján csütörtöki számában az Új Néplap.

Vélemény

Láncra vert rabszolgák Magyarországon

Felkavarták az indulatokat a csicskatartásról beszámoló híradások. A modern rabszolgatartás a kisebb, elsősorban kelet-magyarországi falvakban elterjedt gyakorlat. Bonyolítja a dolgot, hogy sokszor nincs is szükség láncra, a nincstelen, idős hajléktalanok önként vállalják a rabszolga sorsot, nincs hová menniük.

MTI Itthon

Rabságban tartottak egy férfit, s kilőtték a fél szemét

Fogva tartották, munkára és kölcsönfelvételre kényszerítettek, majd egy légpuskából kilőtt kenyérgalacsinnal súlyosan megsebesítettek a szemén egy csépai férfit - közölte az MTI-vel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken.


A címlapról ajánljuk