szerző:
hvg.hu

Homolya Róbert közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztost bízták meg a budapesti közlekedési fejlesztések irányításával, koordinálásával is.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, illetve közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztos feladatai közé mától kiemelten bekerült a fővárost érintő projektek koordinálása is, derül ki a tegnapi Magyar Közlönyből. Homolya feladata eddig az állami közlekedési beruházások koordinációja és kontrollálása volt, a mostani kormányhatározatban azonban eddigi feladatkörei közé bekerült a fővárost érintő projektek koordinálása is.

A határozat szerint a Homolya Róbert feladatai mostantól a következők lesznek:

- a közúti és kötöttpályás közlekedési infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatos kormányzati koordinációs feladatok ellátása

- a közlekedésben elkölthető uniós források elosztásának koordinálása

- az állami nagyberuházásokhoz kapcsolódó, a fővárosi önkormányzat feladat- és hatáskörét is érintő közlekedési fejlesztések koordinálása

- a részt vevő államigazgatási szervek, állami vállalatok és a főváros közlekedési infrastrukturális fejlesztésekhez kapcsolódó tevékenységeinek összehangolása.

Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára felszólal az elektronikus hírközlésről szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén
©

Megkerestük a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy pontosan milyen változást is jelent, hogy az államtitkár-kormánybiztos feladatai közé a fővárosi fejlesztések koordinációja is bekerült. Kérdeseinkre az alábbi választ kaptuk:

"Homolya Róbert 2016 júliusa óta látja el a közlekedési infrastrukturális fejlesztésekért felelős kormánybiztosi feladatokat. A kinevező kormányhatározat tartalmának pontosítása Homolya Róbert államtitkári szerepvállalása és az elmúlt időszak tapasztalatai, egyéb fejleményei - különös tekintettel a HÉV állami üzemeltetésbe vételére – miatt vált időszerűvé. A változások a fővárosi önkormányzat jogszabályi garanciákkal védett jogosítványait nem érintik. A kapcsolódó kitételek beemelésének kizárólagos célja az országos és budapesti közlekedésfejlesztési tervek, projektek hatékonyabb összehangolása."

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!