szerző:
hvg.hu

Az „igazi” ellenőrök kaptak el egy álellenőrt Debrecenben. A férfit a 2-es vonalon közlekedő CAF-villamosok kamerai segítségével sikerült azonosítani, a helyi közlekedési társaság feljelentést tett ellene – írja a Dehir.

A 2-es villamos Doberdó utcai végállomásánál lévő forgalomirányító központban kedden délelőtt egy utas jelezte, hogy a villamoson egy gyanúsan viselkedő férfi megkülönböztető jelzések nélkül jegyellenőrzést végzett az utasoknál – olvasható a cikkben.

A CAF-villamosokon található kamerarendszernek köszönhetően a felvételek alapján sikerült azonosítani a férfit, akit az egyik megállóban a DKV jegyellenőrei kapták el, majd értesítették a rendőrséget.

A rendőrök az álellenőrt a helyszínen kikérdezték, elismerte a csalást. A férfit bevitték, a DKV feljelentést tett ellene.

Az utasokat emlékeztették, hogy a jegyellenőröknek jól felismerhető jelzéseik, karszalagjuk és jelvényük van. A járműveken jegyellenőrzést csak ők jogosultak végezni.

A Dehir.hu megkereste az ügyben a rendőrséget is. Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a férfi elszámoltatása megtörtént, az esetet azonban még vizsgálják. Egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a férfi bírságolt is a villamoson, ha valakivel mégis ez történt, kérik, jelentkezzen a rendőrségen – tette hozzá.