szerző:
hvg.hu

Szerszámnyéllel verték agyon a kóbor kutyát a vádlottak, majd egy közeli ingatlan végében elföldelték. A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt bíróság elé állította a két férfit.

2015. november 16-án a közmunkásként dolgozó gyanúsítottak Hajdúböszörmény területén egy sinka fajtájú, 1 éves korú kóbor kutyát szándékoztak befogni. Az állat bemenekült egy lakóingatlan udvarára, ezért olyan módon próbálkoztak, hogy egy szerszámnyél végére drótból hurkot helyeztek, és azt szándékoztak a kutya nyakára helyezni.

Ez azonban a vádlottaknak nem sikerült, végül egy velük lévő harmadik személy tudta befogni az ebet, és el akarta vezetni, azonban ekkor a vádlottak a náluk lévő szerszámnyéllel egy-egy alkalommal nagy erővel ráütöttek az állat fejére. Az ütések olyan erejűek voltak, hogy a kutya a helyszínen elpusztult – olvasható az ügyészség honlapján.

A két hajdúböszörményi férfi tettük leplezése érdekében az állat tetemét elhúzta a közelben lévő bekerítetlen ingatlanra, és ott elásta. A későbbiekben kihantolt kutya tetemét a helyi gyepmester elszállította.

A Hajdúböszörményi Járásbíróság jogerős ítéletében a vádlottakat bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett állatkínzás vétségében, és ezért őket 1-1 év fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2-2 évi próbaidőre felfüggesztette.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!