szerző:
hvg.hu

Pukli István egy interjúban elmondta, hogy kiktől kellene szerinte Orbánéknak bocsánatot kérnie, hogy miért nem tartja hitelesnek Balog Zoltánt és Palkovics Lászlót, és hogy mit tervez, ha sikerül eredményt elérniük a tiltakozásokkal.

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója és a március 15-i ellenzéki tüntetés egyik főszónoka a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondta, szerette volna elkerülni, hogy a tömeg azt skandálja, hogy "mocskos Fidesz", de előre megbeszélték, hogy ha ez megtörténik, akkor azt fogja rá mondani, hogy ennek nincs még itt az ideje.

Arra hogy, kiket értett "megalázottakon és megfélemlítetteken", akiktől Orbán Viktornak és Áder Jánosnak bocsánatot kellene kérnie, azt mondta, a pedagógusokat, a közalkalmazottakat, rendőröket, egészségügyi dolgozókat, és "mindenkit, akit valamilyen jogsérelem ért az elmúlt hat évben".

Pukli azt mondta, a belengetett sztrájknál azért jobban örülnének, ha Orbán mégis bocsánatot kérne és tárgyalódelegációt küldene, mint mondta, még van pár napja a miniszterelnöknek gondolkodni a dolgon és bármi megtörténhet.

©

Hangsúlyozta, hogy nem személyi változásokat akarnak, hanem hogy hiteles emberekkel tárgyalhassanak és arról, ami tényleg fontos, mert nem egyszerűen arról van szó, hogy a pedagógusok már megint béremelést akarnak. Hozzátette, nem szeretne Balog Zoltánnal és Palkovics Lászlóval tárgyalni, ugyanis Palkovics még a köznevelési törvénnyel sincs tisztában, Balog pedig a túltolt bicikli miatt vesztette el a hitelét. Mint mondta, Varga Mihállyal szívesen leülnének, mert szeretnék, hogy az oktatás a GDP 6 százalékát kapja, de akár Orbán Viktorral is szívesen leülne.

Pukli közölte, nem szerepel a tervei között, hogy politikai pályára lépjen, 2017. július 31. után is szeretne a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója lenni, de ha amúgy addig nem fog változni valami a közoktatásban, "akkor Tesco. Vagy bármi, aminek semmi köze az oktatáshoz". Mint mondta, egyébként ő tanítani szeretne, jól akarja csinálni, de ebben a rendszerben lehetetlen. Hozzátette, a 2018-as választásokon nem akarna elindulni, mert egyik pártot sem tartja hitelesnek.

Arról, hogy a március 30-ára tervezett sztrájkot polgári engedetlenségi formában akarná megvalósítani, Pukli azt mondta, egyrészt Orbán Viktor egykori kordonbontása is az volt, másrészt nem félnek a kirúgásoktól, mert 130 ezer pedagógust nem lehet egyik napról a másikra csak úgy kirúgni. Hozzátette, bízik abban, hogy megegyeznek a szakszervezetekkel és ők is csatlakoznak a sztrájkhoz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!