szerző:
hvg.hu

Elszórtan akadtak problémák a fűtéssel több iskolában is. A kispesti intézményben, ahol hetek óta nem működik rendesen a fűtés, még mindig dolgoznak a hiba kijavításán.

A szélsőséges időjárási helyzetben egyes köznevelési intézmények épületeiben elszórtan jelentkeztek átmeneti, legtöbbször a kazán működésével kapcsolatos problémák, amelyek miatt rendkívüli beavatkozásra volt szükség. A tankerületi központok minden esetben megkezdték a hiba elhárítását, és értesítették az érintetteket – ezt válaszolta a Klik a hvg.hu kérdésére, előfordult-e már bárhol az országban, hogy tanítási szünetet kellett elrendelni, mert gond volt az iskolai fűtéssel.

A Kliktől azt is megtudtuk: a XIX. kerületi Erkel Ferenc iskolában, ahol elromlott a fűtés, a hibát még mindig nem javították ki, dolgoznak a probléma megoldásán.

Az épületben a tanulók egy részének nem lehet megfelelő körülményeket teremteni, őket a kerület közeli iskolái fogadják az átmeneti időszakban, a többiek számára zavartalanul folyik a tanítás a megfelelő körülmények biztosításával

– írta a Klebelsberg Központ.

Azt is megírták: ha a nevelő-oktató munkához szükséges feltételek nem adottak, például nagyon alacsony az épület tantermeiben a hőmérséklet, akkor az intézményvezető rendkívüli tanítási szünetet rendelhet el a kedvezőtlen körülmények elhárításának idejére. Az emiatt kimaradó tanórákat a tanév végéig tudják pótolni. Azt viszont már nem tették hozzá, hogy ilyen kényszerszünetre szükség volt-e bárhol.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!