szerző:
hvg.hu

Mráz Ágoston Sámuel a Heti Válasznak beszélt az Elios-ügyről.

A hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelem után készült a Heti Válasz szokásos páros interjúja Mráz Ágoston Sámuel és Török Gábor politikai elemzőkkel. A kormányközeli Nézőpontnak dolgozó Mráz csillapítani igyekszik a Fidesz vereségének jelentőségét, és az az álláspontja, hogy a Fidesz győzelme biztos, amennyiben az országgyűlési választást tudatosan miniszterelnök-választásként kommunikálná a Fidesz. Ezt arra alapozza, hogy Orbán Viktor népszerűsége magasabb a kormánypárténál, illetve versenytársainál is.

Ugyanakkor abban egyetértenek, hogy ahogy Hódmezővásárhelyen, úgy az országban is bizonytalanná váltak a közvélemény-kutatási eredmények, hiszen egyértelműnek látszott a Fidesz fölénye.

A másik fontos téma az Elios-ügy, amely viszont éppen Orbánt kezdi ki, mivel itt vejének többmilliárdos korrupciós ügyére derített fényt az Európai Uniós csalásellenes hivatala, az OLAF.

Mráz megjegyzi, hogy ezt az egészet Brüsszel beavatkozásaként kezeli, ám Török szerint ettől még a jelentés tartalmával is foglalkozni kellene. Erre válaszolja a Nézőpont elemzője, hogy "jót tenne, ha a Fideszben elhangozna valami olyasmi, hogy zéró tolerancia van a korrupció ellen".

Az nem világos, hogy ennek nyomán Tiborcz István vagy más Orbán-családtagok letartóztatását is jótékonynak gondolja-e, de erről már neki kell beszámolnia a pártvezetés előtt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!