szerző:
MTI

Hangerőkorlátot kell betartaniuk a jövőben Bécsben az utcai előadóművészeknek, és szabályozzák azt is, hogy melyik napszakban léphetnek fel a köztereken - jelentette pénteken az APA osztrák hírügynökség.

A városi önkormányzat tervei szerint júliustól az utcai produkciók nem lehetnek hangosabbak 44-65 decibelnél. A megengedett hangerő mértéke attól függően változik, hogy zöldterületen, lakó-, illetve kereskedelmi övezetben, vagy esetleg építési területen lépnek-e fel az előadók.

A forgalmasabb belvárosi utcákon és tereken, ahol korábban is díj ellenében léphettek fel a szórakoztatók, számozott fellépési helyeket jelölnek ki. A városháza közlése szerint a művészek így könnyebben megtalálják a helyet, és könnyebb lesz az ellenőrzés is.

Hogy a lakókat ne zavarják túlságosan, ezeken a nagy forgalmú helyeken énekes-zenés produkciókkal délután négy és nyolc között lehet fellépni, a festők, rajzolók délután kettőtől este tízig szórakoztathatják a közönséget.

Egyúttal arra törekszenek a városvezetők, hogy - a párizsi Montmartre-hoz hasonlóan - Bécsben is kialakuljanak olyan helyek, ahol a képzőművészek előszeretettel ütik fel a tanyájukat. Ilyen hely lehet a Hofburg melletti Michaelerplatz, a Stock-im-Eisen Platz a dóm előtt, valamint a Borromei Szent Károlyról elnevezett templom előtti tér, a Karlsplatz.