szerző:
MTI

Hangerőkorlátot kell betartaniuk a jövőben Bécsben az utcai előadóművészeknek, és szabályozzák azt is, hogy melyik napszakban léphetnek fel a köztereken - jelentette pénteken az APA osztrák hírügynökség.

A városi önkormányzat tervei szerint júliustól az utcai produkciók nem lehetnek hangosabbak 44-65 decibelnél. A megengedett hangerő mértéke attól függően változik, hogy zöldterületen, lakó-, illetve kereskedelmi övezetben, vagy esetleg építési területen lépnek-e fel az előadók.

A forgalmasabb belvárosi utcákon és tereken, ahol korábban is díj ellenében léphettek fel a szórakoztatók, számozott fellépési helyeket jelölnek ki. A városháza közlése szerint a művészek így könnyebben megtalálják a helyet, és könnyebb lesz az ellenőrzés is.

Hogy a lakókat ne zavarják túlságosan, ezeken a nagy forgalmú helyeken énekes-zenés produkciókkal délután négy és nyolc között lehet fellépni, a festők, rajzolók délután kettőtől este tízig szórakoztathatják a közönséget.

Egyúttal arra törekszenek a városvezetők, hogy - a párizsi Montmartre-hoz hasonlóan - Bécsben is kialakuljanak olyan helyek, ahol a képzőművészek előszeretettel ütik fel a tanyájukat. Ilyen hely lehet a Hofburg melletti Michaelerplatz, a Stock-im-Eisen Platz a dóm előtt, valamint a Borromei Szent Károlyról elnevezett templom előtti tér, a Karlsplatz.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!