Már javában zajlanak az építési munkálatok a Bazilika előtt, ahol Guinness-rekord-magasságú, 36 méteres Lego-tornyot építenek. A torony építését hivatalos dán Lego-építőmesterek segítik, az alapokat pedig magyar általános iskolás gyermekek rakják össze. A torony várhatóan vasárnap délután 13 és 14 óra között éri el a legmagasabb pontját, amely megközelíti majd a 36 métert. Ezt követően egész nap bárki megcsodálhatja, vagy akár fotózkodhat is az elkészült rekordméretű építménnyel.

Idén Magyarországon, a budapesti Szent István-bazilika előtti téren rendezik meg a 46. Lego Toronyépítést. Tavaly az Egyesült Államokban 34,43 méter magas tornyot sikerült építenie egy ottani iskola tanulóinak, most ezt szeretnék túlszárnyalni.

A május 21-én kezdődő Guinness-rekord toronyépítés mellett további számos ingyenes programmal találkozhatnak a Bazilikához látogatók, mint például Lego-mester építőakadémia, Lego-videojáték kipróbálása és családi mozaiképítés, továbbá autóépítő verseny és mozaiképítés, Lego Chima verseny, Ninjago ninjaképző akadémia, de szabadon játszhatnak a gyerekek Lego Star Wars vagy Lego Friends játékasztalokon is. A legkisebbeket pedig Lego Duplo építőmedence várja majd. A hétvégi programokat többek között olyan sztárfellépők produkciói színesítik majd, mint Fluor Tomi, Farkasházi Réka, a Buborék Együttes és az Animal Cannibals.

Galériánk megtekintéséhez kattintson a képre!

Kattintson galériánkért!
©