szerző:
hvg.hu

A Facebook ingyenes internetet biztosító szervezete eddig csak afrikai országok lakóin segített, de most már Dél-Amerikában is megjelent a szolgáltatása.

A Szilícium-völgy egyik új, de máris nagyon komoly versengése azért folyik, hogy ki tud először az elmaradott országok és területek, majd az egész világ számára ingyenes internetet biztosítani. Számunkra csak jó hír, hogy a világ leghíresebb milliárdosai és cégei szálltak a harcba, amelynek egyszerre akár több nyertese is lehet. Az egyik például a Facebook, hiszen Internet.org kezdeményezése egyre komolyabb ütemben fejődik. Tavaly nyáron kijött a szolgáltatás androidos alkalmazása, azóta pedig sorra jelentik be az akcióhoz csatlakozó országokat.

Az Internet.org lényege, hogy az adott országgal, vagy annak legfontosabb mobilszolgáltatójával megegyezve a Facebook eléri, hogy alkalmazásán keresztül mindenki ingyen csatlakozzon a világhálóra, akinek van SIM-kártyája. Ezzel persze nem lehet az internet minden szegletét bejárni, de a legfontosabb helyi és nemzetközi híroldalakhoz, időjárás-jelentésekhez, a helyiek számára nélkülözhetetlen információkat összegyűjtő oldalakhoz, a Wikipédiához és természetesen a Facebookhoz is ingyenes elérést biztosít.

©

Eddig csak afrikai országokban (Ghána, Kenya, Tanzánia, Zambia) volt elérhető a szolgáltatás, de az Internet.org révén újabb kontinens rászorulóihoz jut el ingyen az internet, és ezzel együtt a Facebook. Bejelentették, hogy Dél-Amerikában elsőként Kolumbia lakói használhatják ki a lehetőséget. Ősz óta havonta jelentik be a csatlakozó országokat, de az ingyenes internetért folyó versengés élesedése láttán nem csodálkoznánk, ha ez a folyamat idén felgyorsulna.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!