szerző:
hvg.hu

Újévi fogadalmat tenni könnyű, ténylegesen változtatni a szokásainkon már nehezebb. Utóbbit alaposan megkönnyíti ez az ingyenes alkalmazás.

Amikor megpróbálunk életmódunkon változtatni, jól jön, ha valaki vagy valami folyamatosan figyelmeztet az új szokások beépítésére életünkbe és instrukciókat ad nekünk, hogy mindezt hatékonyan tegyük. Ilyen motivációt egy mobil alkalmazás is adhat, erre bizonyíték az Androidra ingyen letölthető Fabulous.

Rendszeres használatához nem árt egy kis angoltudás is, hiszen az egyes rutinok és gyakorlatok során beszél is hozzánk az app. Belépéskor máris látjuk, hogy négy területre lehet fókuszálni: a mentális frissesség kialakítására, a rendszeres edzésre és ezzel együtt fogyókúrára, a szokások kialakítására és a koncentráció növelésére.

©

Három lehetőséget ajánl fel először: reggeli, délutáni és esti szokások megadása. Az alul látható „Add Habit” feliratra kattintva az üres mezőben mi is beírhatunk egy új szokást, de az előre angolul megadottak közül is lehet választani (pl.: vitaminok bevitele, meditálás, vízfogyasztás, reggeli torna, stb.), ahol egy magyarázat is van arra, hogy az adott rutin miért lenne jó és az idejét is mutatja, amennyit igénybe vesz.

Ha megvagyunk például a reggeli rutinokkal, akkor onnantól érdemes ezzel az alkalmazással indítani a napot. Az app hanggal és feliratokkal is irányít minket, hogy mit is kell csinálnunk, az erre szánt időt is mutatja. Ha például reggeli tornát is beraktunk ide, akkor elindul egy edzőprogram is, amely fotókkal és hanggal is instrukciókat ad, hogy mit és meddig kell csinálnunk.

Sok szokás van még a tárban, mindegyikhez fontos információkat és segítséget is nyújt, és természetesen mindegyikhez lehet értesítést kérni, ahogy ébresztő is beállítható hozzájuk. Ha már életmódváltás: van még pár tippünk korábbi appajánlóink közül is, hiszen a pihentető alváshoz, a stresszoldáshoz és a koncentráció növeléséhez, valamint a rendszeres otthoni edzéshez is vannak kifejezetten e területekre fejlesztett, kivételesen jó alkalmazások.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!