szerző:
hvg.hu

Az emberek számára egyszerű feladat a papírrepülő hajtogatása és elindítása, egy gépet azonban alaposan meg kell tervezni ahhoz, hogy ilyen tudjon csinálni. Főleg, ha Legóból van.

Arthur Sacek az elmúlt években számtalan működő eszközt készített már Legóból, most azonban az egyik legbonyolultabbat sikerült összehoznia. A Gizmodo által is bemutatott gép egyetlen feladata, hogy egy egyszerű A4-es lapból egy papírrepülőt hajtogasson, majd a művelet befejeztével útnak is indítsa azt. A végeredmény egészen zseniális.

A gép lelkét a Elevation Digital Media és az Arrow Electronics segítségével sikerült elkészíteni, magát a robotot azonban Sacek tervezte és alkotta meg. A folyamatot természetesen videóra is vették – úgy gondoljuk, hogy akármennyit is legóznánk, a videó alapján akkor sem tudnánk rekonstruálni tudnánk az eszközt.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!