szerző:
hvg.hu

Kicsi a bors, de erős, mondhatjuk a 4”-es új iPhone-ra, és ez nincs másképp az üzemidejével sem.

A héten bemutatott új, kisebb, olcsóbb iPhone SE hosszabb akkumulátoros üzemidőt kínál, mint az iPhone 6s vagy a Galaxy S7.

A Wall Street Journal újságírója egyfajta stressztesztnek vetette alá az iPhone SE-t: weboldalak között váltogatott azonos kijelző-fényerővel. Az iPhone SE a feltöltése után tíz óráig bírta, ami két órával volt több, mint amit az iPhone 6s és 5s bírt, és közel három órával több a Galaxy S7 akkus üzemidejénél.

Mi több, az Apple által is kilistázott akkus üzemidő (az iPhone SE-nél) még az iPhone 6s Plusénál is jobb, holott annak nagyobb az akkumulátora.

©

A valóban lenyűgöző működési idő hátterében mindenekelőtt a kijelző kisebb (4”-es) mérete áll, ugyanis köztudott, hogy ez a részegység igen nagy energiafaló. Sokat számít még az energiatakarékos A9 chip (az iPhone 5s A7 chipje messze nem ilyen energiahatékony). Az iPhone SE-nek ugyan nagyobb az akkuja, mint az iPhone 5s-é, azonban nem annyival, hogy az magyarázná a kétórányi plusz üzemidőt.

Könnyen kezelhető méret, remek paraméterek, a csillagászatinál azért lejjebb kerülő ár – úgy tűnik, szép karrier várhat az Apple újdonságára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!