hvg.hu Világ

Elkapkodják az elmaradt Trump–Kim-csúcstalálkozó emlékérmeit

Emlékérem van, csúcstalálkozó nincs: Donald Trump amerikai elnök – arra hivatkozva, hogy egyre ellenségesebb hangú nyilatkozatok hangzanak el Phenjanban – lemondta a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel tervezett június 12-ei találkozóját. A találkozónak emléket állító érméket viszont már elkészítették, s a gyűjtők most harcot indítottak értük.

hvg.hu Világ

Megkezdődött az ír abortuszreferendum

Népszavazáson döntenek pénteken Írország polgárai arról, hogy megváltoztassák-e a szigorú abortusztörvényt, amely miatt évente ír nők ezrei utaznak külföldre, hogy művi terhességmegszakítást hajtsanak végre. Az előrejelzések szerint kis többségben vannak a reformpártiak.

HVG Világ

Sorcserét hajt végre Putyin

Sorra váltja le régi szövetségeseit Vlagyimir Putyin orosz államfő, aki a napokban megkezdte negyedik, a jelenlegi alkotmány szerint utolsó államfői mandátumát.

MTI Világ

Nyemcovról nevezték el Vilniusban az orosz követség előtti teret

A döntést előző nap hozta meg a litván főváros önkormányzata. Remigijus Simasius vilniusi polgármester eredetileg az javasolta, hogy az orosz demokratákról nevezzék el a teret, de orosz ellenzékiekkel, valamint a Litvániában politikai menedékjogot kapott orosz állampolgárokkal találkozva megváltoztatta a véleményét.

hvg.hu Világ

Trump alkotmányt sértett Twitter-elérhetőségének korlátozásával

Egy amerikai szövetségi bíró szerint Donald Trump elnök megsértette az alkotmány szólás- és sajtószabadságot szavatoló első módosítását azzal, hogy kizárta bírálóit személyes Twitter-oldaláról. Naomi Reice Buchwald szerint a @realdonaldtrump Twitter-oldal annak ellenére is nyilvános fórum, hogy azt Trump elnökké választása előtt, még magánemberként hozta létre.

1 2 3 4 5 6 7
5599

A címlapról ajánljuk