szerző:
hvg.hu

Az állítólagos szilveszteri zaklatások ügyében folytatott frankfurti nyomozás váratlan fordulatot vett: a bejelentőket vádolják a hatóság megtévesztésével és bűncselekmény színlelésével.

Egy vendéglátós és egy nő jelentkezett Németország legnagyobb bulvárlapjánál a 2016-os szilvesztert követően. Azt állították, hogy Frankfurt kocsmanegyedében számos arabnak és észak-afrikainak tűnő férfi randalírozott és nőket zaklatott. Az újságnak nyilatkozó hölgy magát is áldozatként állította be.

A rendőrség mostani közleményében azt írja, intenzív és alapos nyomozás után arra jutottak, hogy menekültek által elkövetett csoportos zaklatás nem történt. A gyanúsításoknak semmilyen alapja nincsen – idézi a Spiegel Online a helyi rendőrséget. A tanúvallomások jelentős kételyeket ébresztettek a szilveszter utáni beszámolók hitelességében. Az egyik "áldozat" a nyomozás alapján nem Frankfurtban tartózkodott aznap, hanem Belgrádban.

A fogadós ellen eljárás indul, ő azt állította, 50 fős horda elől mentette a nőket. A frankfurti rendőrség vizsgálja, hogy a lefolytatott nyomozás során előállt költségeket a bejelentőkkel fizettessék meg.