Hozz létre egy linket előfizetéssel nem rendelkező barátaid számára

Reneszánsz ételek

Reneszánsz évet tartanak idén itthon, a kulturális intézmények gazdag programmal várják az érdeklődőket. Így a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is, ahol a jövő héten nyíló kiállításon az újjászületés korszakának gasztronómiájával ismerkedhetnek meg a látogatok.

  • hvg.hu hvg.hu
  • +${remainingCount} szerző
Reneszánsz ételek

A március 20-tól május 4-ig látogatható tárlat megidézi az egykori európai koronás fők lakomáit, és számos kortörténeti érdekességet mutat be. Többek között például megtudhatjuk, hogy mit vitt magával Medici Mária a francia királyi udvarba, milyen menüt szolgáltak fel Mátyás király és Beatrix esküvőjén, mi került a terített asztalra a korabeli konyhákból. Emellett végigkísérhetjük gasztronómiánk fejlődését, alakulását a legutóbbi időkig.

A „terített asztal” interaktív módszerekkel átvezeti a vendégeket a jelenbe: megismerkedhetünk az évente megrendezett különböző hagyományőrző versenyekkel, a mai gasztronómiai fesztiválokkal.
Valter Attila: Olyan versenynap nincs, hogy nem fáj

Valter Attila: Olyan versenynap nincs, hogy nem fáj

„A bukásoktól, brutális sérülésektől való félelem folyamatosan bennem van” – meséli Valter Attila országútikerékpár-versenyző a Penge podcast legújabb adásában, ahol arról is beszélget Szilágyi Áronnal és Kenyeres Andrással, hogy milyen gondolatok futnak át az agyán egy esés után, mekkora nyomást jelentett számára a 2021-es berobbanása, és milyen hatással vannak rá a kommentek.