Jobline.hu
Jobline.hu
Tetszett a cikk?

A karrierépítéshez úgy érdemes hozzáállni, mint egy nyaralás megtervezéséhez. Ahogy nem érdemes az utolsó pillanatban kapkodni a megfelelő szállás megtalálásával és lefoglalásával, a nélkülözhetetlen útravalók beszerzésével vagy csomagolással, a karrierépítés esetétben is érdemes pontról pontra haladni a teendő listán. Te is tudatosan és hosszú távra tervezel? Akkor ott a helyed május 16-án a Jobline Női Karriernapon!

A fiatal, diplomás nők döntő többsége számára a karrier és a magánélet egyensúlya a legfontosabb: a szakmai sikerek mellett elengedhetetlen a boldog, kiegyensúlyozott magán és családi élet. Átgondolt tervezés nélkül azonban mindez nem valósulhat meg. A Jobline Női Karriernap számos álláslehetőséget és rengeteg hasznos információt, jó tanácsot kínál, s a gazdag kínálatból akkor tudsz okosan válogatni, ha előtte átgondolod, pontosan mire van szükséged.

Ezzel a 3 egyszerű lépéssel építheted a karriered a Jobline Női Karriernapon:

  1. Tedd fel magadnak a kérdést: mik a hosszú távú céljaim, és hogyan akarom elérni őket? A nem éppen rózsás gazdasági helyzetben sokan megelégednek azzal, ha gyorsan találnak egy elfogadható állást, azzal nyugtatgatva magukat, később majd csak sikerül ráállni arra a pályára, amelyet eredetileg elképzeltek. Ám így értékes évek veszhetnek el, s lehet, hogy mire elindulhatsz a helyes irányban, már nem tudod behozni a lemaradást.
    Határozd meg, mik a céljaid, melyek az elengedhetetlen kezdő lépések, és fogadd meg, hogy nem éred be átmenetinek gondolt félmegoldásokkal.
  2. Nézd meg, van-e olyan cég a Jobline Női Karriernap kiállítói között, amely alkalmas arra, hogy nála kezdd el/folytasd a karrieredet. Pénzügyi területen képzeled el a jövődet, mérnöki munkára vágysz egy multinál, esetleg a humán kihívások vonzanak? A rendezvényen szép számmal képviseltetik magukat olyan világcégek, amelyek jól áttekinthető, felfelé ívelő életpályamodelleket kínálnak, és fejlett vállalati kultúrájuknak köszönhetően nagy figyelmet fordítanak arra, hogy minél sokrétűbben támogassák a női munkatársakat.          
  3. Ha találtál olyan vállalatot, amely megfelel az igényeidnek, nézz utána az interneten. A cég honlapján tanulmányozd át a karrieroldalt, itt megtudhatod, milyen hosszú távú lehetőségeket kínálnak a munkatársaiknak. Biztosan gondosan megírt önéletrajzzal készülsz a Jobline Női Karriernapra – amennyiben ígéretes cégre találtál a munkáltatók között, a sztenderd CV-t érdemes testreszabni az adott vállalat igényei szerint. Nézz utána annak is a LinkedInen, kik a cégvezető munkatársai, mert könnyen meglehet, hogy találkozhatsz valamelyikükkel a standon, s rendkívül kedvező benyomást tehetsz rájuk, ha felkészülten mutatkozol be nekik. Erre a lehetőségre számítva gyakorolj be egy mini-állásinterjút is, hogy minél eredményesebb legyen a beszélgetés. (Az alapkérdések: ki vagyok, mik a céljaim, miért ennél a cégnél képzelem el a jövőmet, hol szeretnék tartani 5-10 év múlva?)

Természetesen ez a felkészülés akkor is roppant célravezető, ha nem a HR-igazgatóval, hanem a cég egyik toborzójával sikerül megismerkedned, megtéve az első lépést az állásinterjú felé.  A Jobline Női Karriernapon ezt is megteheted május 16-án, e hét szombaton a Millenáris D épületében.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kattints ide a regisztrációért>>Az oldalon elhelyezett tartalom a Jobline.hu közreműködésével jött létre, amelynek előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.