szerző:
hvg.hu

Országos szintű koncentrált ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány a gyorsforgalmi utakra, autópályákra, egész szeptemberre, mert azt tapasztalják, növekszik a gyorshajtók száma.

Koncentrált ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány az autópályákon és gyorsforgalmi utakon szeptember 1-től 30-áig, és ha a helyzet nem változik, utána is folytatni fogják, írja az infostart.hu.

A legrosszabb a helyzet az M1-es, M3-as, M5-ös, M7-es autópályákon, illetve az M0-s, M35-ös, M85-ös és M86-os autóutakon, ezért ezeken a helyeken számíthat elsősorban ellenőrzésekre.

A  tapasztalatok szerint romlik a közúti fegyelem, a megengedett sebességet jelentősen túllépők száma növekedett a tavalyihoz képest, mondta Oberling József országos rendőrfőkapitány, ezért rendelték el a fokozott sebességellenőrzést.

A bírságolás eszköz a szabályok betarttatására, nem cél, de idén már 8,5 milliárd forintot szedtek be a büntetésekből - tette hozzá Oberling.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!