szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Suzuki Rt. 2005-ben a szakképzési hozzájárulási keretéből összesen 43 millió 664 ezer 218 forintot adományozott esztergomi iskoláknak. A támogatott intézményeket a vállalat az esztergomi önkormányzattal együttműködve választotta ki.

A mi autónk jól fogy
Az anyagi hozzájáruláson túl a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskolája egy 1,3 GLX új Swiftet is kapott, hogy a leendő autószerelők élesben is kipróbálhassák tudásukat. Az iskolával 1992 óta van együttműködési megállapodása a Suzukinak, és a támogatásnak köszönhetően mechatronika szakot is indítanak az iskolában. Az iskola növendékei gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek a gyárban, szakmai gyakorlat keretében. A végzősöknek munkalehetőséget is ajánlanak a Suzuki gyárban.

Az utolsó simítások Esztergomban
© hvg.hu
A városi iskolák támogatásán túl a Suzuki nagy gondot fordít a saját munkatársai továbbképzésére, a dolgozók szakmai beiskolázási támogatására is. A dolgozók a vállalat által finanszírozott angol nyelvtanfolyamon tanulhatnak angolul, továbbá többek között étkezési hozzájárulást, évi 50 ezer forint értékű üdülési csekket, vissza nem térítendő lakásvásárlási támogatást, születési, temetési segélyt, 15 százalékos kedvezményt Suzuki vásárlása esetén, ingyenes munkásszállást kapnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Autó

A Suzukitól kap segítséget a GM

A két gyártó közös bejelentése szerint az amerikai General Motors (GM) 17,4 százaléknyi Suzuki-részesedését adja el mintegy 2 milliárd dollárért.

hvg.hu Autó

Beszáll a WRC-be a Suzuki

A Suzuki vezetői a 76. Genfi Nemzetközi Autószalonon jelentették be, hogy 2007 augusztusától a magyar gyártású SX4-gyel beneveznek a World Rally Championship (WRC) versenysorozatba.

MTI Gazdaság

Túlóra miatt félórás munkaszünet a Suzukinál

Mintegy ötven dolgozó a pihenőbe vonulva letette a munkát péntek hajnalban a Suzuki Rt.-nél, amikor a műszak végén a másfél órás túlmunkát újabb félórával kívánta megtoldani a cég vezetése - közölte a gyár szakszervezeti elnöke, akinek néhány napja rendkívüli felmondással szüntették meg munkaviszonyát.

Márciusban is kérhetik a cégek a munkáltatói adómentességet

Márciusban is kérhetik a cégek a munkáltatói adómentességet

97 ezren vesztették el az állásukat januárban

97 ezren vesztették el az állásukat januárban

Leemelték a vár turulszobrát

Leemelték a vár turulszobrát