szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Huszonkét új autóbusz érkezett Miskolcra, valamennyit még márciusban forgalomba állítja a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.).

Csuklós Neoplan Centroliner
A járműpark-rekonstrukciós program keretében március 1-jén már forgalomba helyeztek tizenhárom Neoplan Centroliner csuklós autóbuszt, a második lépcsőben érkezett a mostani 22 jármű, amely már a 2006-os fejlesztés része. A terveknek megfelelően valamennyi új busz munkába áll, fokozatosan felváltják az Ikarus 200-as családot. A csuklós autóbuszok először a város kelet-nyugati gerincvonalán az 1-es, 1/A-s, 101-es, 101/B-s, 21-es viszonylatokon közlekednek majd, illetve az észak-déli oldalon a 12-es, 14-es, 3-as, 8-as útvonalakon.

A vállalat a miskolciak véleményét kikérve választotta ki a megfelelő járműtípust. A buszok alacsonypadlósak, így biztonságosan feljuthatnak rájuk a mozgáskorlátozottak, valamint EURO 4-es motorral üzemelnek, amely teljesíti a környezetvédelmi előírásokat.

A közlekedési társaság 2001-ben kezdte meg a járműpark rekonstrukciós programját, ennek keretében két évvel ezelőtt 90 darab új autóbusz beszerzéséről kötött szerződést. A járműveket több lépésben vásárolják meg, az idén márciusban 35, majd 2008-ig további 55 új autóbuszt helyeznek forgalomba. A buszok ára mintegy 24 millió euró, a beruházás költségeit az önkormányzat és az MVK Zrt. hitelből fedezte.

Jelenleg a társaság 198 busszal rendelkezik, ebből 68 korszerű, 30 darab modernebb Ikarus gyártmány, és 90 gépjármű régebbi típus, amit a program keretében fokozatosan kicserélnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Flotta

Újabb buszok Budapesten

Februárban újabb alacsony padlós buszokat állít forgalomba a BKV. A társaság az elmúlt két évhez hasonlóan az idén is ötven új Volvo busszal bővíti a több mint 1300 darabos buszflottáját.

hvg.hu Autó

Bővült a szegedi buszflotta

Négy új gázüzemű, alacsony padlószintű, városi csuklós autóbusszal bővült a Tisza Volán szegedi flottája. Áprilisig újabb két Mercedes-Benz Citaro érkezik.

hvg.hu Autó

Biztonságos fékezés tíz tonna fölött

A Daimler-Benz AG 1981 januárjában egy, az északi sarkkör közelében található hóval, jéggel borított repülőtéren mutatta be a haszonjárműveihez kifejlesztett blokkolásgátló berendezés sorozatgyártású változatát. Az ABS-szel felvértezve még hirtelen, erőteljes fékezéskor, illetve oldalanként eltérő tapadási együtthatójú felületen lassítva is jól irányíthatók maradtak a teherautók és buszok. A fejlesztés nem állt meg, évről-évre újabb rendszerek teszik biztonságosabbá a nagygépek közlekedését.

hvg.hu Autó

Tízezer tisztább teherkocsi

Egy évvel a piaci bevezetés után elkészült a DaimlerChysler AG wörthi gyárában a tízezredik BlueTec-dízelmotorral szerelt tehergépkocsi. Ezek már most teljesítik a majd csak 2009-ben hatályba lépő Euro 5 környezetvédelmi normatíva előírásait, azaz akár 80 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot és szilárd szennyezőanyagot bocsátanak ki a környezetbe, mint amennyit a jelenleg érvényben lévő előírások megengednek.

MTI/hvg.hu Autó

Kétmillió dollárt fizetnek a buszgyárért

Lezárult a NABI tranzakció-sorozat, miután aláírták a végleges szerződést NABI Inc. részvényeinek, a NABI Rt. üzletének és kaposvári gyárának értékesítéséről.

Dzindzisz Magdalena (hvg.hu) Gazdaság

Mobillal fizethetjük a sztrádadíjat

Hamarosan mobiltelefonnal is lehet sztrádamatricát vásárolni – erősítette meg a Hvg.hu-nak az Állami Autópálya-kezelő Zrt. szóvivője. Mindhárom mobilcég tervei között szerepel a szolgáltatás elindítása.

Hadházy bement a rendőrségre és szólt, ő fotózta le Mészáros Lőrinc harckocsiját

Hadházy bement a rendőrségre és szólt, ő fotózta le Mészáros Lőrinc harckocsiját

154 hallgató és rezidens ment át a Semmelweis Egyetemről Szlovákiába az országos koronavírus-tesztelésre

154 hallgató és rezidens ment át a Semmelweis Egyetemről Szlovákiába az országos koronavírus-tesztelésre

Legyen óvatos: újfajta csalás terjed, magyar internetezőket próbálnak rászedni

Legyen óvatos: újfajta csalás terjed, magyar internetezőket próbálnak rászedni