szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Suzuki Személygépkocsi Gyártó és Értékesítő Rt. képviselői újabb tárgyalást tartanak március 21-én a helyi szakszervezettel a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közvetítését is igénybe véve. A cég közleménye szerint véleménykülönbség ugyan van a cég és a vállalatnál működő szakszervezet között, de konfliktushelyzet nincs. A véleménykülönbségek tisztázása érdekében a közelmúltban már tárgyaltak, itt a szakszervezet bemutatta ágazati képviselete alapszabályát.

Az utolsó simítások Esztergomban
© hvg.hu
A helyi szakszervezet az ágazati szakszervezet csoportjaként működik, de már folyamatban van önálló vállalati szakszervezetként történő bírósági bejegyzése is - tájékoztatták az MTI-t az ágazati szakszervezetnél, a Liga Vas és Fémipari Szövetségénél. A cég közleménye szerint az újabb találkozót március 21-én tartják. A megbeszélésen a nézetkülönbségekről valamint a vállalati szakszervezet státuszának mielőbbi rendezéséről lesz szó. A közlemény szerint a múlt év decembere óta a szakszervezetnek és tisztségviselőiknek biztosítják a törvény által előírt jogokat, tevékenységüket nem akadályozzák. Ennek alapján folytatnak párbeszédet. Az egyik véleménykülönbség, hogy a helyi érdekképviseleti szerv tekinthető-e a Munka törvénykönyve szerinti "képviselettel rendelkező szakszervezetnek". Ennek eldöntését a felek egyetértéssel bíróságra bízták - hangsúlyozza a közlemény.

A cég vitatja továbbá a külön szakszervezeti iroda létesítésére vonatkozó igényt. A közlemény szerint egy olyan cégnél, ahol a vezérigazgatónak sincs külön irodája, a szakszervezet sem formálhat erre igényt. A Liga Vas és Fémipari Szövetsége vezetősége az MTI megkeresésére úgy határozott, hogy most nem reagál a sajtóközleményre, mert méltányolja a vállalat erre vonatkozó kérését. A március 21-ei megbeszélést követően viszont készek részletesen ismertetni álláspontjukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Túlóra miatt félórás munkaszünet a Suzukinál

Mintegy ötven dolgozó a pihenőbe vonulva letette a munkát péntek hajnalban a Suzuki Rt.-nél, amikor a műszak végén a másfél órás túlmunkát újabb félórával kívánta megtoldani a cég vezetése - közölte a gyár szakszervezeti elnöke, akinek néhány napja rendkívüli felmondással szüntették meg munkaviszonyát.

MTI Autó

A Suzukitól kap segítséget a GM

A két gyártó közös bejelentése szerint az amerikai General Motors (GM) 17,4 százaléknyi Suzuki-részesedését adja el mintegy 2 milliárd dollárért.

hvg.hu Autó

Beszáll a WRC-be a Suzuki

A Suzuki vezetői a 76. Genfi Nemzetközi Autószalonon jelentették be, hogy 2007 augusztusától a magyar gyártású SX4-gyel beneveznek a World Rally Championship (WRC) versenysorozatba.

hvg.hu Autó

Esztergomi iskolákat segít a Suzuki

A Magyar Suzuki Rt. 2005-ben a szakképzési hozzájárulási keretéből összesen 43 millió 664 ezer 218 forintot adományozott esztergomi iskoláknak. A támogatott intézményeket a vállalat az esztergomi önkormányzattal együttműködve választotta ki.

A járvány és a zendülés árnyékában visszafogott elnöki beiktatás lesz Washingtonban

A járvány és a zendülés árnyékában visszafogott elnöki beiktatás lesz Washingtonban

Fucsovicsot nem zökkenti ki a melbourne-i karantén

Fucsovicsot nem zökkenti ki a melbourne-i karantén

Szolid csinosítást kapott az új 4-es BMW sportkupé

Szolid csinosítást kapott az új 4-es BMW sportkupé