szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az előző két évhez hasonlóan idén is 50 alacsonypadlós, légkondicionált csuklós busszal korszerűsödik a BKV buszparkja - jelentette be Demszky Gábor az elsőként érkezett 16 jármű népligeti bemutatóján.

Április végére mind az ötven megérkezik
© bkv.hu
A főpolgármester tájékoztatása szerint az új járművek többsége a metrópótlásban segíti majd a 2-es metró idei 10 hetes nyári felújításakor a gyorsabb felszíni közlekedést. Ezt megelőzően hétfőtől április közepéig fokozatosan forgalomba állnak az új buszok, a 73-as, a 103, a 85-ös, az 51-151-es, az 54-es, a 138-as, a 42-es és a 200-as jelzésű járatokon. A nagykörúti villamos-peronok átépítésekor, április közepétől a 4-6-os villamosok pótlásaként szállítanak majd utasokat az új buszok. Demszky Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy jövő év májusától, az utolsó Siemens Combino villamos megérkezésétől összesen 327 alacsonypadlós felszíni járművet használhatnak majd az utasok.

A korábbinál is korszerűbb, hatsebességes, automata váltós, Euro 3-as motorú Volvo-buszok üzembe helyezésével tovább csökken a közutakon a levegő szennyezése, valamint a zaj- és rezgéstermelés - hangsúlyozta a főpolgármester. Donáth Zoltán, a BKV Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a cég 13 éves átlagos életkorú, 1400 darabból álló buszparkja tovább fiatalodott a Lengyelországban összeszerelt új Volvókkal. Az egyenként 65 millió forintért szállított csuklósokat banki lízingszerződéssel vásárolták meg, csakúgy, mint a múlt évi 50 buszt is.

Az új járművek közül 8 a Ferihegyi reptérről szállítja majd a városközpontba az utasokat. Ezeknek a belső terét úgy alakították ki, hogy nagyobb csomagokat is szállítani lehessen rajtuk. Az új Volvókkal 100 kilométerrel, 350 kilométerre növekszik az akadálymentes hálózat hossza. Ez a teljes buszhálózat 25 százaléka. Az akadálymentesen igénybe vehető megállóhelyek száma 320-szal, mintegy 1400-ra növekszik, ami a BKV megállóinak több mint 28 százalékát teszi már ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
394 lóerő és zöld rendszám: Magyarországon az új hibrid 5-ös BMW

394 lóerő és zöld rendszám: Magyarországon az új hibrid 5-ös BMW

A röhögéstől a drámáig ível ez a különleges apróhirdetés-gyűjtemény

A röhögéstől a drámáig ível ez a különleges apróhirdetés-gyűjtemény

16,7 millió forinton nyit itthon a Toyota hatalmas divatterepjárója, a 7 üléses Highlander

16,7 millió forinton nyit itthon a Toyota hatalmas divatterepjárója, a 7 üléses Highlander