szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kvasinyban található Škoda-gyárban megkezdődött a Roomster sorozatgyártása. Az év végéig legkevesebb 15 ezer Roomster gyártását tervezi a cég, az üzem napi termelését fokozatosan emelik majd 190 darabra.

© Skoda
A negyedik Škoda típus gyártására felkészülve a modern Kvasiny-i Škoda-üzem kapacitását elsősorban az összeszerelő üzemben és a karosszériagyárban emelték. Az elkészült járművek részére növelték a tároló helyek számát, továbbá egy új logisztikai központtal, a dolgozók számára kialakított új parkolóval, egy autóbusz-pályaudvarral és egy új teherportával bővült a gyár. Az építkezések fő célja a forgalom-, illetve a környezeti terhelés csökkentése volt.

© Skoda
A legfontosabb európai piacokon 2006 nyarán jelenik meg a Roomster. A Cseh Köztársaságban júniusban kezdődik az értékesítés és év végéig 1800 modell eladásával számol a gyár. A Roomster már 339 ezer 900 cseh koronáért (3,2 millió forint) megvásárolható. A gazdag alapfelszereltség magában foglalja többek közt a két első és a két oldalsó légzsákot, a valamennyi üléshez járó hárompontos biztonsági övet, a blokkolásgátlót, az MSR-t, a Dual Rate funkciójú fékerő elosztóval ellátott fékasszisztenst, a szervokormányt, illetve a VarioFlex elnevezésű hátsó ülésrendszert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Skoda

Vaclav Laurin gépészmérnök és a könyvkereskedéssel foglalkozó Vaclav Klement 1895-ben kezdték meg biciklik...

hvg.hu Autó

Bajnoki címre tör a Skoda

A Fabia WRC megérkezésével új névvel, új csapattal indul a Skoda a hazai ralibajnokságban. Az Octavia WRC után Fabia WRC-vel rajthoz álló Turi Tamás és Tóth Imre nem titkolt célja a bajnoki cím elnyerése.

automenedzser.hu Autó

Skoda, egy oktávval feljebb

Az Octavia kombi vérbeli cégautó, az első pillanattól kezdve érezni, hogy nagyon az emberre szabták. Motorja hangos, a nagy testhez képest gyenge, ám dinamizmusához képest takarékos. Meg kell dolgoztatni, azt szereti.

hvg.hu Autó

Genfben látható az új Skoda

A Škoda legújabb autója, a szegmensteremtő Roomster a márciusi genfi autószalonon mutatkozik be a közönségnek.

A JP Morgan is ráfázhat a Szuperliga bukására

A JP Morgan is ráfázhat a Szuperliga bukására

Most már tényleg elkészül az Így jártam apátokkal

Most már tényleg elkészül az Így jártam apátokkal

Internetes oltásfoglalással kísérletezik a kormány

Internetes oltásfoglalással kísérletezik a kormány