szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A technológiia márkák továbbra is toronymagasan vezetik a Forbes TOP 100-as listáját, amelyekben a világ legértékesebb cégeit szedték össze. A listába 11 autógyártó is bekerült.

A hagyományoknak megfelelően a Forbes idén is összeállította a világ legértékesebb márkáinak TOP 100-as listáját. A tekintetben nincs túl nagy meglepetés, hogy idén is a techcégek viszik a prímet, az Apple például hetedik éve tartja vezető pozícióját, de mögötte is a jól ismert márkák foglalnak helyet.

A listára 11 autógyártó is felkerült, amelyek közül az első (összesített eredményben pedig a listán a 8.) helyen a Toyota áll. A japán cég annak ellenére első az autómárkák között, hogy 2 százalékos veszteséget ért el 2016-hoz képest. Viszont még ezzel együtt is 41,1 milliárd dollárra értékelik.

A listán második legtöbbet érő autóipari cég a Forbes összeállítása szerint a Mercedes-Benz, ami hatalmas, 12 százalékos növekedést produkált egyetlen év alatt. A cég értéke jelenleg 29,2 milliárd dollár lehet.

©
©
©

A legnagyobb növekedést azonban nem ők, hanem a Porsche érte el, amely 16 százalékkal tudott bővülni 2016-hoz képest. Ez a listán a 60. helyre volt elegendő, míg az autóipari cégek között a 9,6 milliárd dolláros értékkel a 8. helyen végzett. A legnagyobb zuhanás a Honda produkálta, a tavalyi évhez képest 5 százalékot zsugorodtak. Igaz, a 24 milliárd dolláros értékkel még így is a TOP 100-as lista 26. helyét szerezték meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!