szerző:
hvg.hu

Az olasz gyártó legfrissebb újdonságával akár igen nagy tempó mellett is lehet kabriózni.

A Lamborghini a tavalyi Genfi Autószalonon leplezte le a Huracán sportkocsi kihegyezett változatát, a Performantét, melyből az idei Genfi Autószalonon mutatkozott be a nyitható tetejű változat. A Huracán Performante Spyder lényegében ugyanazt tudja, mint az alapmodell, csak éppen kabriózni is lehet vele. Nem mellesleg pedig így néz ki:
©

A 220 ezer eurós, vagyis átszámítva mintegy 69 millió forintos alapárú újdonság motorházteteje alatt egy 5,2 literes lökettérfogatú V10-es szívó benzinmotor található, mely nem kevesebb mint 640 lóerős teljesítményt és 600 Nm-es nyomatékot szabadít rá a kerekekre. Vagyis 30 lóerővel és 40 Nm-rel többet, mint a 35 kilogrammal nehezebb normál Huracán Spyder.

©

A 0-100-as sprint 3,1 másodpercig tart. Összehasonlításképp, a normál kabrió 3,4, a Peformante kupé pedig 2,9 másodperc alatt gyorsul állóhelyzetből 100-as tempóra. A szalonokba idén nyáron megérkező Lamborghini Huracán Performante Spyder végsebessége 325 km/h, ami megegyezik a kupé változat maximális tempójával.

©

 

©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!