szerző:
hvg.hu

Mutatjuk, hogy milyen az, amikor a dubaji milliárdosok saját maguk készítenek egy elképesztő autót.

Az egy négyzetkilométerre jutó sportkocsik és luxusautók száma alapján abszolút a világ élvonalába tartozó Dubajban szinte csak úgy hemzsegnek az utakon a Bugattik, a Ferrarik és a Rolls-Royce-ok. De ne gondoljuk azt, hogy Dubaj ne tudna saját maga is kifejleszteni egy hasonló szuperautót. Íme a bizonyíték:
©

A mellékelt képeken a libanoni alapítású, de 2013 óta dubaji székhelyű W Motors által készített Fenyr SuperSport látható. A járgányról először 2015-ben hallhattunk, és az azóta eltelt időkben gőzerővel folyt a fejlesztése, melynek eredményeképp a mostani Genfi Autószalonon bemutatkozott a sorozatgyártásra érett, véglegesnek mondható modell.

©

A motorháztető alatt egy RUF-tuninggal megspékelt 3,8 literes hathengeres turbós Porsche boxermotor rejtőzik, mely kereken 800 lóerős teljesítményt és 980 Nm-es nyomatékot produkál. Villanymotor egyetlen darab sincs a fedélzeten, ami egy dubaji autó esetében persze egyáltalán nem meglepő. A hétsebességes PDK-váltóval rendelkező járgány mindössze 2,7 másodperc alatt képes állóhelyzetből 100-ra gyorsulni, a 0-200-as sprint pedig 9,4 másodpercig tart vele. A végsebesség 395 km/h.

©

Az 1350 kilogramm tömegű, alumínium karosszériás sportkocsinak csak a hátsó kerekei hajtottak, így a vezetés igen komoly kihívást és persze élvezetet is jelenthet. Az árcédulán 1,4 millió dolláros, vagyis átszámítva mintegy 350 millió forintos összeg olvasható.

©

Sorozatgyártásról egyébként csak idézőjelesen beszélhetünk, hiszen a tervek szerint mindössze 25 darab készül majd a Fenyr SuperSportból. De még így is sokkal több, mint a korábban 7 példányban legyártott, jelentősen drágább Lykan HyperSportból.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Magyar Szakszervezeti Szövetség is csatlakozik a vasárnapi tüntetéshez

A Magyar Szakszervezeti Szövetség is csatlakozik a vasárnapi tüntetéshez

Vidékről mozgósít a Jobbik további tüntetésekre

Vidékről mozgósít a Jobbik további tüntetésekre

Újra megnyílt a strasbourgi karácsonyi vásár

Újra megnyílt a strasbourgi karácsonyi vásár

Mit kezdjen a szabálytalanul parkoló autóval a hókotró? - videó

Mit kezdjen a szabálytalanul parkoló autóval a hókotró? - videó

Hosszú: Az edzőm elsírta magát az első közös aranyunk után

Hosszú: Az edzőm elsírta magát az első közös aranyunk után

Kilenc év börtönt kapott a férfi, aki a mellette alvó nő nadrágjába dugta a kezét

Kilenc év börtönt kapott a férfi, aki a mellette alvó nő nadrágjába dugta a kezét