szerző:
hvg.hu

A Balatont Dunaújvárossal összekötő szakasz előkészítése zajlik.

M8-as gyorsforgalmi út keleti irányú meghosszabbítására, az állami beruházó meghirdette az M7-es és Dunaújváros, valamint a Dunavecse és Kecskemét közötti szakasz tervezési pályázatát. Ha megvalósul a teljes fejlesztés, az M8-as mintegy az M0-s vonalát ismétli meg 60-80 kilométerrel délebbre – írja a beruházás kapcsán a Magyar Idők.

Az M8-as autópálya a távlati tervek szerint az osztrák határtól vezet a meglévő 8-as főút nyomvonalán nagyjából Veszprémig, ahonnan többek között Alsóörs, Balatonfűzfő és Balatonkenese térségében viszik az M7-esig, onnan Dunaújvárosig. A Duna keleti oldalán Kecskeméten át Szolnokig vezetve csatlakozik majd az M4-es ­autópályához, majd innen észak-északkelet felé fordulva Eger térségé­ben éri el az M3-ast.

©

A most kiírt állami hirdetmény az M7-es autópálya 710-es úti, készülő csomópontjától induló 65 kilométeres szakaszára Dunaújvárosig, valamint Dunavecsétől 100 kilométeren át Kecskemétig tartó szakaszok tervezésére vonatkozik. Az építkezés a tervek szerint 2023-ban kezdődhet meg.

Az M8-as lényegében azzal, hogy a Dunántúl és az Alföld gyorsforgalmi útjait összeköti, egy déli félgyűrűt von a főváros alá. Igaz, ehhez szükséges a most kiírt még csak tervezési eljárásban lévő szakaszon kívül, hogy Szolnok felé az M4-esig majd Eger irányába az M3-as sztráda felé is meghosszabítsák.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!