szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Balatont Dunaújvárossal összekötő szakasz előkészítése zajlik.

M8-as gyorsforgalmi út keleti irányú meghosszabbítására, az állami beruházó meghirdette az M7-es és Dunaújváros, valamint a Dunavecse és Kecskemét közötti szakasz tervezési pályázatát. Ha megvalósul a teljes fejlesztés, az M8-as mintegy az M0-s vonalát ismétli meg 60-80 kilométerrel délebbre – írja a beruházás kapcsán a Magyar Idők.

Az M8-as autópálya a távlati tervek szerint az osztrák határtól vezet a meglévő 8-as főút nyomvonalán nagyjából Veszprémig, ahonnan többek között Alsóörs, Balatonfűzfő és Balatonkenese térségében viszik az M7-esig, onnan Dunaújvárosig. A Duna keleti oldalán Kecskeméten át Szolnokig vezetve csatlakozik majd az M4-es ­autópályához, majd innen észak-északkelet felé fordulva Eger térségé­ben éri el az M3-ast.

©

A most kiírt állami hirdetmény az M7-es autópálya 710-es úti, készülő csomópontjától induló 65 kilométeres szakaszára Dunaújvárosig, valamint Dunavecsétől 100 kilométeren át Kecskemétig tartó szakaszok tervezésére vonatkozik. Az építkezés a tervek szerint 2023-ban kezdődhet meg.

Az M8-as lényegében azzal, hogy a Dunántúl és az Alföld gyorsforgalmi útjait összeköti, egy déli félgyűrűt von a főváros alá. Igaz, ehhez szükséges a most kiírt még csak tervezési eljárásban lévő szakaszon kívül, hogy Szolnok felé az M4-esig majd Eger irányába az M3-as sztráda felé is meghosszabítsák.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Népszava: Felfüggesztették a Pest megyei kórházi belgyógyászatok területi ellátási kötelezettségét

Népszava: Felfüggesztették a Pest megyei kórházi belgyógyászatok területi ellátási kötelezettségét

Nem épülhet meg Kazincbarcika első gyorsétterme, mert egy játszótér helyén lett volna

Nem épülhet meg Kazincbarcika első gyorsétterme, mert egy játszótér helyén lett volna

Micimackós szettet ad ki a Lego

Micimackós szettet ad ki a Lego