szerző:
hvg.hu

Péntektől 30 helyett 20 percenként jár majd a Liszt Ferenc-repteret a belvárossal összekötő 100E buszjárat, a 200E közlekedésében is lesznek változások.

Szerdán felkerült a Budapesti Közlekedési Központ honlapjára a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre közlekedő buszjáratokról folytatott társadalmi egyeztetés – írja a BKK.

Ahogy Tarlós István főpolgármester korábban már bejelentette, a belvárost és a repülőteret összekötő 100E busz május 18-ától az eddigi 30 helyett 20 percenként közlekedik majd, illetve az utolsó járat a repülőtérről az eddiginél később, 1:20-kor, az első hajnali 100E a belvárosból pedig korábban, 3:40-kor indul majd.

A városközpont és a repülőtér között közvetlen, átszállás nélküli kapcsolatot biztosító 100E buszjárat 2017 júliusa óta közlekedik, feláras, 900 forintos jeggyel vehető igénybe. A hiánypótló reptéri közvetlen járat megjelenése után hamar népszerű lett, sőt, sajnos gyorsan túlzsúfolttá is vált. A Közlekedő Tömeg egyesület rendszeresen posztolt arról, hogy a járatok ezzel a ritka, félórás követéssel túlságosan magas kihasználtsággal közlekednek. Olyan is volt, hogy rosszul lett egy utas a buszon. Ezért örömteli a közvetlen repülőtéri buszjárat sűrítése.

További pozitív változás, hogy június 16-ától éjjel-nappal közlekedik majd a repülőteret Kőbánya-Kispesttel összekötő 200E busz. Az éjszaka folyamán, amikor a 3-as metró nem közlekedik, a busz a Határ úttól indul, és oda is érkezik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!