szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rendőri forgalomirányítással ritkán találkozhatnak az autósok és a gyalogosok, ezért megkophat az ezzel kapcsolatos tudás. Ezért időről időre érdemes felfrissíteni azt.

Sok autóst szinte sokkol, ha egy forgalmas kereszteződésben a megszokottól eltérően rendőr irányítja a forgalmat. Ilyenkor a fejében mindenki megpróbálja gyorsan feleleveníteni a jogosítvány megszerzése előtt a témával kapcsolatban szerzett tudást, több-kevesebb sikerrel.

Az alábbi videó alig több mint 6 perc időtartamú, de sokat segíthet a rendőri karjelzések értelmezésében, melyek ráadásul nemcsak az autósok, hanem a gyalogosok számára is fontosak lehetnek. A rövid bevezetőt követően a lényegi rész 01:40 körül kezdődik:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!