szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Volkswagen-csoport szeretné a márkáit jobban elkülöníteni egymástól.

Az Automotive News ír arról, hogy a Volkswagen-csoport termékstratégiai vezetője Michael Jost úgy nyilatkozott az Automobilwoche német lapnak, hogy hamarosan jobban szét fognak egymástól válni a márkáik.

A jelenlegi haditerv az, hogy a Seatot feljebb pozicionálnák a jelenlegi helyzeténél, míg a Skodánál újra előtérbe kerülhetnek az alacsonyabb árú, és sokkal nagyobb kihívást jelentő szegmensek, amelyekben a Hyundai, a Kia és a Dacia nagy ellenfele lett a márkának.

Michael Jost szerint a Seat megtestesítheti azt a márkát, amelyhez lehet emocionálisan kötődi, ezért vált ki belőle a Cupra márka is, amely jelenleg már saját modellportfóliót épít. A Skoda pedig, mint kelet-európai márka jól kiszolgálja ezt a piacot, ahol egyre inkább a funkcionalitás számít.

Mindez azt is jelentheti, hogy a Seat árai a Volkswagen áraival konkurálnak majd. Mindenesetre a csoport célja az, hogy a Seat a jövőben inkább legyen az Alfa Romeo riválisa, mint a Volkswagen-csoporton belül a Skodáé.

A Skodánál az várható, hogy csökkentik a választható prémiumopciók számát, és inkább arra fókuszálnak, hogy visszaszerezzék a dél-koreiaiak, illetve a Dacia által elfoglalt piaci részesedést.

A Volkswagen-csoport teljes portfolióját 12 márka jelenti.

A Volkswagennél is lesznek olyan modellek, amelyeket inkább elengednek, csakhogy ne kannibalizálják egymást a cégcsoporton belül. Ezért nem lesz például Tiguan Coupé sem Európában – mondta Michael Jost a Volkswagen-csoport termékstratégája.

A Volkswagen Tiguan Coupé éppen a Győrben készülő Audi Q3 Sportbacknek lehetett volna közel azonos színvonalú, de valamivel olcsóbb alternatívája.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kormányinfó: bezár az összes iskola, óvoda, a legtöbb üzlet és szolgáltatás

Kormányinfó: bezár az összes iskola, óvoda, a legtöbb üzlet és szolgáltatás

Magyar kutató vezetésével tesztelték a Novavax koronavírus elleni vakcináját

Magyar kutató vezetésével tesztelték a Novavax koronavírus elleni vakcináját

Hitlert vélték felfedezni az Amazon új logójában

Hitlert vélték felfedezni az Amazon új logójában