Hercsel Adél Kult

Halál Csipkerózsikára? Éljenek a "feminista" mesék?

Vajon mit veszítenek, ha veszítenek egyáltalán a kislányok, ha kizárólag megmentésre váró, „passzív” hercegnőkről szóló tündérmesékkel találkoznak? Egyáltalán hogyan hatnak a mesék a női szerepek megélésére? Mennyiben befolyásolja a lányok mentalitását és későbbi esélyeit, ha gyerekként nem igazán találkoznak kiemelkedő női teljesítménnyel? Szakértőket kérdeztünk egy új piaci trendről, a gyerekkönyvpiac "feminista" fordulatáról.

MTI Itthon

Hipós vizet kaptak a pápai ovisok, büntetőeljárás indult

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt büntetőeljárást indított a rendőrség a pápai óvodában kedden hipós vizet kapó óvodások ügyében - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

hvg.hu Itthon

Katonáknak hálálkodó ovisok: nem hagyják annyiban a dolgot

A TASZ és az Eötvös Károly Intézet szerint sérülhettek a zákányi gyerekek személyiségi jogai, amikor a szülők megkérdezése nélkül szerepeltek az országos médiában, ráadásul katonákkal. A szülők lelkiismereti szabadsága és emberi méltósága is kárt szenvedhetett, amikor a gyerekek a militáns megoldások népszerűsítésének váltak eszközévé. Mindezért a civilek ombudsmanhoz és az óvoda fenntartójához fordultak.

hvg.hu Itthon

Videó: Óvodásokat vittek a határon szolgáló katonákhoz

Az M1 videóján a zákányi ovisok énekelnek, szívecskét ajándékoznak a katonáknak, és kipróbálják a harci járműveket. Az egyik kisfiú elmondja, azért ajándékozzák meg a katonákat, mert "védik a hazánkat". "És mit láttatok itt a határ mellett?" – kérdezi erre a köztévé riportere. "A migránsokat" – válaszolja a kisfiú. Óvónőjük szerint a fiúk katonásat, a lányok menekülteset szoktak játszani.

hvg.hu Itthon

Vona Gábor egy ózdi óvodában cukiskodott

Óvodában folytatta "álruhás országjárását" és cukikampányát a Jobbik elnöke pénteken. Mátyás királyról mesélt a gyerekeknek, társasozott velük, és tanácstalanul ült az öltözőben.

hvg.hu Itthon

Hátborzongató videó: Óvodásokkal avattak kormányablakot Mórahalmon

Versbe, dalba és drámai jelenetekbe öntötték a kormányablak előnyeit a mórahalmi ovisok előadásában, egy kormányhivatal avatóján. A település fideszes polgármestere szerint ez normális, az óvodás csoport minden megnyitón fellép. Frissítés: a videót időközben eltávolíttatták a YouTube-ról, de azóta új helyeken is megjelent.

hvg.hu Kult

Mit játszanak háború idején az ovisok?

A Dohány utcai óvodából közölt riportot Az Est 1914. szeptember 24-i lapszáma. A gyengébb gyerekeket nem elég, hogy kikiáltották szerbeknek, még jól el is verték.

1 2

A címlapról ajánljuk