HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Hogyan tanulhatunk végre a hibáinkból?

Miért van az, hogy sok ember mókuskerékben éli az életét, akaratától függetlenül újra és újra hasonló helyzetbe kerül, míg mások tanulnak a tapasztalataikból, és képesek továbblépni? Hogy lehet, hogy egyesek elakadnak, míg mások a kezükbe veszik sorsuk irányítását?

HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Önben is ott a kisördög? 3 tipp, hogy ne tegye tönkre az életét

Érzelmileg akkor fejlődhetünk igazán, ha elfogadjuk, hogy negatív érzéseink, gondolataink is vannak. Csak azután tudjuk megszelídíteni őket. L. Stipkovits Erika szakpszichológus cikksorozatában a személyiségfejlesztés három lépését mutatja be. A második lépés, a második rész az érzelmi intelligencia fontosságáról szól.

HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Ön is álarcot hord? Ideje talán levetni

Minél jobban igyekszünk a tökéletesség látszatát kelteni, annál nehezebb ott legbelül. L. Stipkovits Erika szakpszichológus cikksorozatában a személyiségfejlesztés három lépését mutatja be. Az első lépés, az első rész az önismeret fontosságáról szól.

HVG Extra Business Business magazin

Nem tud valamit? Ne szégyellje, fordítsa inkább az előnyére!

Amikor komplex problémával vagy helyzettel nézünk szembe, nem kell rögtön, a legelején tudni minden későbbi lépést – vallják A nemtudás című könyv tanácsadó szerzői, akik könyvükben néhány konkrét, kipróbálható kísérletre is javaslatot tesznek. Ezekből szemlézünk most tíz feladot.

Jobline.hu

Hogyan találd meg a hozzád illő karriert?

Ugye Te is emlékszel még, amikor csillogó szemekkel és izgatottan, gondolkodás nélkül válaszoltál arra a kérdésre, hogy „Mi akarsz lenni, ha nagy leszel”? Doktor, felfedező, asztronauta, tűzoltó és még számtalan lehetőség kavargott egyszerre a fejedben, és a válasz a kérdésre, hogy melyik karrierutat választod, még nem tűnt olyan nehéznek, mint pár évvel később.

Karrier

Öt egyszerű lépés a sikeres álláskereséshez

Ahhoz, hogy megtaláljuk a hozzánk illő „álommunkát”, magabiztosságra, nyitottságra, pozitív hozzáállásra és mindenekelőtt valós önismeretre van szükség. Ha az álláskereső képes megtalálni a benne rejlő képességeket, illetve tudja, mik az erősségei és a gyengeségei már csak néhány remek módszert kell elsajátítania ahhoz, hogy határozottabban tudjon szerepelni az állásinterjún. Íme, néhány jó tanács.


A címlapról ajánljuk