#Baji Csaba

MTI/hvg.hu Vállalkozás

Megvan az MVM új elnök-vezérigazgatója

Csiba Péter június 30-tól lesz a Magyar Villamos Művek elnöke, a vezérigazgatói posztot azonban csak később veszi át a közgyűlés döntése szerint. Elődjét, a Simicska-közelinek tartott Baji Csabát emailben bocsátották el a cég éléről.

hvg.hu Gazdaság

És akkor überpara a rezsilevél és a görögök miatt

Feladná a kormány a rezsiháborút, a görögöknek nagyon rosszul áll a szénájuk, lehet, hogy már nem sokáig tagok az eurózónában, sőt kérdéses lehet az EU-tagságuk is. A trafikozás csak keveseknek jó üzlet, igaz, nekik nagyon. Kiderült az is, amit már régen sejteni lehetett: Magyarország az EU egyik legszegényebb tagja. A hvg.hu heti, gazdasági összefoglalója.

MTI / hvg.hu Vállalkozás

Benyújtotta lemondását az MVM elnök-vezérigazgatója

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója, Baji Csaba csütörtökön kezdeményezte munkaviszonyának június 29-i hatállyal, közös megegyezéssel történő megszüntetését, és egyben lemond minden MVM csoportban betöltött tisztségéről - közölte a társaság.

hvg.hu Gazdaság

Újabb projektbe nevez az MVM

Elfogadta a Magyar Villamos Művek közgyűlése a cég új középtávú stratégiájában azt a célt, hogy a nemzeti vagyont gyarapítják. Ebbe szerintük az is belefér, hogy az oroszlányi távhő új biomasszás erőművére elköltenek több mint 6 milliárdot.

MTI Itthon

Az MSZP feljelenti az MVM-vezért

Feljelentést tesz az MSZP Demokrácia Központja a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) elnök-vezérigazgatója ellen, mert álláspontja szerint Baji Csaba felesége többször is jogtalanul használta a cég szolgálati autóját - jelentette be kedden sajtótájékoztatón Legény Zsolt, a központ vezetője.

Szabó M. István Gazdaság

Papírunk már van a Déli Áramlathoz

Ahogy az a múlt héten rendeletileg előkészített terepen várható volt, szerdán aláírták a Déli Áramlat magyarországi szakaszáról szóló megállapodást. Az MVM gyakorlatilag a legnagyobb hazai gázos cég lett, de a projekt továbbra is az oroszokon áll vagy bukik.

hvg.hu Gazdaság

Épülhet végre a magyar-szlovák gázvezeték

Megindulhat a Vecsés és a szlovákiai Felsőzellő (Veľké Zlievce) közötti 115 kilométeres, kétirányú, nagynyomású vezeték magyarországi, Balassagyarmatig tartó szakaszának építése, miután a legalacsonyabb árajánlattal pályázó OTF Fővállalkozó Zrt. hirdették ki a pályázat győzteseként.

hvg.hu Itthon

Ő Fellegi utóda: még a fideszeseket is meglepte Orbán választása

Kipróbált, megbízható gazdasági menedzser kerül a december elején lemondott Fellegi Tamás helyébe. Németh Lászlóné már az első Orbán-kormány idején is megfordult több állami cégben, így vezetőként dolgozott a fejlesztési banknál, az autópályakezelőnél vagy a határon túli befektetéseket kezelő Corvinusnál. A miniszterjelölt olyan vállalatoknál is feltűnt - így a Defend Security-ben, a Magyar Posta Tetra Rt.-ben -, amelyeket botrányok közepette végelszámoltak a 2002-es kormányváltás után. A Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány időszakát az OTP-nél vészelte át.

Bogár Zsolt - M. László Ferenc Itthon

A Fidesz gazdasági holdudvarából érkezhet Fellegi utódja

Mindössze két főre csökkent a Fellegi utódjaként szóba jöhető miniszterjelöltek száma - állították kormányzati és fideszes parlamenti források a hvg.hu-nak. Úgy tudjuk, hogy a gazdasági holdudvarral jó viszonyt ápoló Horváth Gergely, a Nemzeti Vagyonkezelő vezére a legesélyesebb, de forrásaink szerint minden attól függ, hogy a miniszterelnök csak szimplán kinevez valakit a tárca élére, vagy nekiáll és átalakítja a teljes kormányzati struktúrát. Bár forrásaink akár nagyobb összeggel is készek lennének Horváthra fogadni, a találgatásokkor azt is hozzáteszik, hogy Orbán Viktor tud meglepetéseket okozni.

hvg.hu Gazdaság

Népszava: Simicskához is köthető az offshore-ügyekkel vádolt MVM-vezér

Egyre több a kérdőjel Baji Csaba körül: a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. mai vezérigazgatója nemcsak az állami cég milliárdos vagyonvesztéséért részben felelőssé tehető spanyol vállalkozásnak adott korábban milliós tanácsokat, de magáncége - a B.Cs. Kontroll Zrt. - is busás jövedelemhez jutott 2006 és 2010 között - írja a Népszava.

MTI Itthon

Az MVM visszautasítja az LMP állításait

A Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. közleményben utasította vissza, hogy "a hétvégi időközi országgyűlési választás kampányának finisében" a Lehet Más a Politika Párt képviselőjelöltje "alaptalan vádaskodással a céget és annak elnök-vezérigazgatóját pártpolitikai célokra próbálta felhasználni" - írta az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében a cég.

MTI Itthon

Parlamenti bizottsággal vizsgáltatnák az MVM-ügyeket

Parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi az LMP a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt.-hez és vezetőihez köthető ügyek kivizsgálására. Karácsony Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese egyúttal ismételten lemondásra szólította fel Baji Csabát, az energiavállalat vezérigazgatóját.

MTI/Magyar Nemzet Gazdaság

100 milliárdnál is több lehet az MVM vagyonvesztése

Meghaladhatja a 100 milliárd forintot a Magyar Villamos Művek (MVM) vagyonvesztése a rossz szerződések miatt, ha az új vezetés nem teszi meg a szükséges lépéseket a vagyonvesztés megszüntetésére - nyilatkozta Baji Csaba, az MVM vezérigazgatója a Magyar Nemzet pénteki számában.

HVG Gazdaság

Kié lesz a miskolci hőerőmű?

Nem volt hajlandó eladni a városnak a Magyar Villamos Művek a miskolci erőműtársaságot. Most új vevőjelölt van, az E-OS , amelynek elnöke nemrég még az a Baji Csaba volt, akit idén nyáron neveztek ki a villamosművek vezérigazgatójának – írja a friss HVG.

Végső búcsút vettek Sir Captain Tom Moore-tól

Végső búcsút vettek Sir Captain Tom Moore-tól

Hétfőtől kötelező az új, jobban értelmezhető energiacímkék használata

Hétfőtől kötelező az új, jobban értelmezhető energiacímkék használata

Lélegeztetőgépre került egy fideszes parlamenti képviselő

Lélegeztetőgépre került egy fideszes parlamenti képviselő

4948 új fertőzöttet találtak, meghalt 107 beteg

4948 új fertőzöttet találtak, meghalt 107 beteg

Így változtatta meg a vásárlói szokásainkat a koronavírus

Így változtatta meg a vásárlói szokásainkat a koronavírus

Film készül a titokban megkeresztelt és elrabolt zsidó gyermekről

Film készül a titokban megkeresztelt és elrabolt zsidó gyermekről

A németek még nem mondtak le a 2032-es olimpiarendezésről

A németek még nem mondtak le a 2032-es olimpiarendezésről

Beidézték a rendőrségre a külügy elé jachtparkolót festő momentumost

Beidézték a rendőrségre a külügy elé jachtparkolót festő momentumost

A címlapról ajánljuk