Dercsényi Dávid Itthon

Egy gimnáziumba hívták vitázni a politikusokat, sok jó nem sült ki belőle

Többpárti vitára készültek az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban (AKG) az EU-ról, de a több hónapos szervezés ellenére pénteken a jobboldali meghívottak, azaz Morvai Krisztina és Deutsch Tamás lemondták a részvételt. Így maradt a három baloldali EP-képviselő. Így is volt azért gondjuk elég - politizálni például nem volt szabad, mert azt egy nevelési intézményben tilos.

- esel - Itthon

A disznófejes Nagyúr

Lehet, hogy a Reichstag felgyújtása is csak egy hipotetikus gondolatkísérlet volt?

hvg.hu Világ

Átment az EP-n: kevesebb uniós képviselőnk lesz

Egy-egy képviselővel kevesebbet küldhet a jövő évi választásokon az Európai Parlamentbe 12 uniós tagállam, köztük Magyarország is – erről döntöttek az EP-képviselők Strasbougban szerdán. A parlamenti döntés most az állam- és kormányfők elé kerül, akiknek egyhangú döntést kell hozniuk az Európai Tanácsban.

MTI Itthon

Megszólaltak a vizitáló EP-képviselők, de nem mondhatnak sokat

Juan Fernando López Aguilar (szocialista) és Rui Tavares (zöldpárti) európai parlamenti képviselő szerint nagyon hasznos, sikeres és informatív tárgyalásokat folytattak Budapesten az elmúlt három napban, amikor a közelmúltbeli jogi változásokról tájékozódtak, következtetéseket azonban egyelőre nem vonhatnak le a magyarországi helyzetről.

hvg.hu Itthon

Tarlós: hagyjanak békén a melegfelvonulással

Levélben válaszolt Tarlós István budapesti főpolgármester az Európai Parlament LMBT képviselőinek, akik június közepén nyílt levélben fordultak hozzá, hogy támogatásukról biztosítsák a Budapesten rendezett melegolimpiát, valamint a szombati melegfelvonulást.

MTI Kult

Képviselők adták elő a Vagina Monológokat

A nők elleni erőszak felszámolását célzó nemzetközi mozgalom tevékenységéhez kapcsolódóan az Európai Parlament képviselőnői adták elő kedden este az EP brüsszeli székházában az Eve Ensler New York-i feminista írónő könyve alapján készült színdarabot, A Vagina Monológokat.

MTI Világ

Az EP-képviselők az EKB aktívabb részvételét sürgetik

Az európai parlamenti képviselők szerint az Európai Központi Banknak (EKB) a jelenleginél "sokkal erőteljesebben" kell részt vennie az eurózóna válságának kezelésében - derül ki Pelczné Gáll Ildikó (Fidesz) csütörtöki brüsszeli közleményéből.

MTI Itthon

Az MSZP körlevélben értesít: távol marad az alkotmányozástól

A demokratikus parlamenti ellenzéki pártok távol maradnak az alkotmányozási folyamattól - erősítették meg az MSZP európai parlamenti képviselői abban a körlevélben, amelyet a témáról kedden Brüsszelben rendezett közmeghallgatás apropóján a többi EP-képviselőnek küldtek.

1 2

A címlapról ajánljuk