#Gourmet fesztivál





 Gourmet Budán - fesztiváltörténet
 

Gourmet Budán - fesztiváltörténet

Gasztronautáknak már bekarikázva pirossal a naptárban: három hét, és újra útjára indulhat a gyönyör a Millenáris Parkban. Amikor is május 17-20. között az OTP Bank Gourmet Fesztiválon felvonulnak Magyarország top éttermei, legjobb cukrászdái, borászatai, jön a hazai gasztronómia színe-java és bőséges ízelítő lesz a nemzetközi csúcsgasztronómiából is jeles külföldi vendégszereplőkkel.

Gy.Zs. Gy.Zs.

Evett már citromnádas szalontüdőt tejfölhabbal?
 

Evett már citromnádas szalontüdőt tejfölhabbal?

Szokatlanul jó idővel és többek között eperfagyi alatt megbújó mangalicatepertő-krémmel, valamint tárkonnyal és citromnáddal megbolondított mangalicapáslival (ami itt csíkokra vágott szalontüdő és mangalicanyelv tejfölhabbal a tetején) nyitott az idei Gourmet fesztivál.

Pálmai Erika Pálmai Erika



Sztárséfek főztjét kóstolhatjuk a jövő hétvégén
 

Sztárséfek főztjét kóstolhatjuk a jövő hétvégén

A közelgő pünkösdi hétvégén a hazai csúcsgasztronómia mellett egy nagy falatot kapunk a világ legjobb éttermeiből is. A Millenárisra érkező nemzetközi sztárok és hazai gasztroélet jeles képviselői exkluzív ebédeket és vacsorákat is adna, melyekre érdemes mihamarabb helyet váltani.

hvg.hu hvg.hu


Indul az ínyencek kedvenc fesztiválja
 

Indul az ínyencek kedvenc fesztiválja

A kulinária magasztalóinak legmenőbb gyülekezőhelye, a Gourmet Fesztivál az ország legjobbjait gyűjtötte össze éttermekből, cukrászatokból, borászatokból és sörfőzdékből, s minden másból, amit ma Magyarországon érdemes és kötelező megkóstolni. Gasztro-hurrikán söpör végig május 12-15. között a Millenárison.

hvg.hu hvg.hu

Feltámad a reformkori paprikás csirke
 

Feltámad a reformkori paprikás csirke

Két esztendeje a nemzeti ételeink sorában emlegetett gulyás, tavaly pedig a hasonlóképpen mindenki által kedvelt rakott krumpli volt a Gourmet Fesztivál fantáziát megmozgató, központba állított, emblematikus étele. A gulyásleves és a rakott krumpli után, az idei esztendő már a paprikás csirke feltámadásának éve lehet. Ha akad e honban őszinte közmegegyezés, a paprikás csirke nagyszerűségébe vetett hit minden bizonnyal közéjük tartozik.

Csíki Sándor Csíki Sándor

Videó: Íme a csirkementes paprikás csirke
 

Videó: Íme a csirkementes paprikás csirke

Az idei Gourmet Fesztivál beharangozójaként a legnevesebb vidéki séfek gondolták újra a paprikás csirkét. Többen csirkét sem használtak hozzá, de ránézésre a többit sem lehetett felismerni.

hvg.hu hvg.hu

Magyar a világ egyik legjobb ivóvize
 

Magyar a világ egyik legjobb ivóvize

Az itthon Szigetközi Friss néven kapható palackozott ivóvíz háromcsillagos minősítést nyert az ITQ Superior Taste Awardon. A víz a Gourmet Fesztiválon mutatkozott be a nagyközönségnek.

hvg.hu hvg.hu

Videó: Így lesz a rakott krumpliból rackotth croomply
 

Videó: Így lesz a rakott krumpliból rackotth croomply

A Gourmet Fesztivál előételeként a legközönségesebb ételt, a rakott krumplit fordította ki önmagából a három magyar Michelin-csillagos étterem vezető séfje: Miguel Rocha Vieira (Costes), a Széll Tamás – Szulló Szabina páros (Onyx) és Sárközy Ákos (Borkonyha). Míg Széll Tamás szerint nem kell mindent újraálmodni, Vieria valami egészen különöset alkotott a hagyományos magyar fogásból.

hvg.hu hvg.hu

Ilyenek a Michelin-csillagos rakott krumplik
 

Ilyenek a Michelin-csillagos rakott krumplik

Az idei Gourmet Fesztivál kötelező eleme a tavalyi gulyásleves után a rakott krumpli lesz. Sokak kedvenc étele, igazi házias fogás, kíváncsian várjuk, hogyan fogják majd prezentálni rakott krumplijukat az ország legjobb séfjei. A fesztivál sajtóbemutatóján a hazai Michelin csillagos séfek bemutatták saját verziójukat, lássuk hát, hogyan értelmezi a rakott krumplit Miguel Rocha Vieira (Costes), a Széll Tamás – Szulló Szabina páros (Onyx) és Sárközy Ákos (Borkonyha).

Sz. J. Sz. J.

Rakott krumpli újraálmodva
 

Rakott krumpli újraálmodva

Idén is a középpontba állít egy hagyományos ételt a Gourmet Fesztivál. Most a rakott krumplit kóstolhatjuk meg szokatlan változatokban.

MTI MTI

Tudja, hogy milyen az igazán jó gulyás?
 

Tudja, hogy milyen az igazán jó gulyás?

Hívjuk gulyásnak, gulasch-nak, goulash-nak - mind a mienk. Állitólag ott a világ 100 legismertebb étele között, függetlenül attól, hogy éppen világhíres-e a magyar konyha vagy sem. Hol szégyelljük, hol ünnepeljük. Most éppen az utóbbi történik, több száz éves eledelünk visszakerülhet a trónjára, melyről legújabb idők gasztroforradalmi szele lesöpörte. Meghalt a király, éljen a király! Gourmetek készüljetek a gulyásra!

Gy.Zs. Gy.Zs.