Révész Sándor Itthon

Akkor döbbent rá az ország: már itt tartunk!

Miért kavart akkora botrányt Orbán Viktor 1989. június 16-i beszéde? Milyen jogos és jogtalan kifogások merülhettek fel vele kapcsolatban? Miként mondhatott ő beszédet, amikor a megállapodás szerint politikai szervezetek nem is delegálhattak szónokot? Miért ragadt meg a közemlékezetben, hogy Orbán „küldte haza” azon a napon az oroszokat? Ezekre a kérdésekre kaptunk választ Hegedűs Istvántól, a Magyarországi Európa Társaság elnökétől, aki 1989-ben „a legmérsékeltebb antikommunista” volt a Fidesz vezetésében.

hvg.hu Gazdaság

Kihallgathatta az OLAF a roma önkormányzat volt elnökét

Bár kikerült a projekt az uniós elszámolásból, mégis vizsgálódik a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) az Országos Roma Önkormányzat irányítása mellett zajlott Híd a munka világába program ügyében – írta a Magyar Nemzet, amely szerint az uniós hivatal kihallgatta Hegedűs Istvánt, a szervezet volt elnökét.

hvg.hu Itthon

Lemond az ORÖ elnöke

Hegedüs István azzal indokolta lemondását, hogy megrendült az egészsége a hosszú ideje tartó stresszhelyzet miatt. A roma önkormányzat egyik tagja szerint viszont tárgyaláson állapodtak meg az elnök távozásáról.

hvg.hu Itthon

Drága lehet a romáknak az önkormányzati balhé

Hegedüs István, az Országos Roma Önkormányzat megpuccsolt elnöke feloszlatná az ORÖ-t, azonban lehet nem számolt ennek költségeivel, a pénzügyi gondokkal küzdő szervezet nehezen finanszírozhatna meg egy időközi választást.

hvg.hu/MTI Itthon

Hegedüs leváltásán fáradozik az ORÖ megbízott elnöke

A roma önkormányzat megpuccsolt elnöke, Hegedüs István délelőtt közleményében jelezte, hogy az önkormányzat feloszlatását fogja kezdeményezni. Az ORÖ megbízott vezetőjeként jelenleg tevékenykedő Csala Elvira úgy fogalmazott, hogy ezzel Hegedüs és társai helyrehozhatatlan kárt okoznak a szervezetnek.

hvg.hu Itthon

Bemutatták a Farkas Flóriánról szóló hangfelvételt

A miniszterelnöki romaügyi megbízott a felvétel szerint az egyik roma önkormányzati képviselőnek 350 ezer forintos fizetést ajánl cserébe azért, hogy Hegedüs István megbuktatása mellett szavazzon. Hegedüs, az ORÖ jelenlegi elnöke feloszlatná a testületet, amelyben a tagok nagy része szerinte megvásárolható.

MTI Itthon

A kormányhivatal szerint továbbra is Hegedüs az ORÖ-elnök

A fővárosi kormányhivatal szerint törvényes volt az Országos Roma Önkormányzat múlt heti botrányos ülése, ám szerintük továbbra is a távollétében leváltott Hegedüs István látja el a roma önkormányzat elnöki feladatait, amíg bíróság nem szünteti meg a tisztségét. Hegedüs István megdöbbent.

Rácz Tibor Itthon

"Mindezt leasszisztáltuk, szavazógépek voltunk”

Végjátékához érkezett az Országos Roma Önkormányzaton (ORÖ) belüli belháború: a rezsim vezetői és a puccsisták közötti meccs a jövő heti közgyűlésen az ORÖ önfeloszlatásáról dönthet. A tét a fideszes Farkas Flórián és hívei csendes elvonulása. A voksok megvásárlása már megkezdődött.

HVG Itthon

Áll a bál a roma önkormányzatnál, Hegedüs nekiment Farkas Flóriánnak

Bár egykor hű szövetségesek és barátok voltak, Hegedüs István az Országos Roma Önkormányzat új elnökeként már Farkas Flórián legnagyobb kritikusai közé tartozik, akit módszeresen „Lázár János úr képviselőtársaként” említ. Hegedüs szerint az egykor Farkas Flórián vezete szervezet képviselői nem kaptak betekintést az ORÖ-nél zajló folyamatokba, ezért is hullanak a csontvázak a szekrényből tavaly ősz óta.

hvg.hu Itthon

Bántalmazták a Hír Tv munkatársát

Életveszélyes fenyegetés is elhangzott az Országos Roma Önkormányzat botrányba fulladt ülésén hétfőn este. Az elégedetlen képviselők egyikének rokona ököllel behúzott az eseményről tudósító Hír Tv munkatársának, többen rendőrt akartak hívni.

MTI Itthon

Kompromittáló felvétel: saját szövetségéből támadják keményen Farkas Flóriánt

A Lungo Drom-os Hegedüs István ORÖ-elnök kemény vádakkal illeti Farkas Flóriánt, aki szerinte meg akarja szüntetni az Országos Roma Önkormányzatot - és erről a kijelentéséről felvétel is van. Az ORÖ több tagja szeretné, ha Farkas Flórián távozna a közéletből: egyebek mellett azzal vádolják a fideszes politikust, hogy nem osztotta ki a pályázati forrásokat. Az ORÖ négy elnökségi tagja közleményben védte meg Farkas Flóriánt.

MTI Itthon

Néhány éven belül jöhet az ingyen tankönyv az általános iskolákban

Jelenleg az első, a második és a harmadik osztályosok juthatnak ingyen tankönyvhöz, míg a negyedik évfolyamtól csak a szociálisan rászorulók. A kormány igyekszik gyorsítani a folyamatot, és reményeik szerint három év alatt a maradék öt évfolyam is ingyen tankönyvhöz juthat - mondta egy miniszteri biztos az M1-en.

MTI Itthon

Hivatalos válasz érkezett a tankönyvmizériára

A tankönyvellátásért felelős miniszteri biztos szerint a tankönyvrendelés mindig is komplex szakmai és pénzügyi döntés volt a megrendelők részéről, amely a fenntartók és szülők anyagi lehetőségeihez igazodott.

MTI Itthon

Külön miniszteri biztos felügyeli ezentúl a tankönyvellátást

Hegedüs István miniszteri biztos ezentúl többek között közreműködik a tankönyvfejlesztési terv elkészítésében és a miniszter által jóváhagyott tankönyvfejlesztési terv végrehajtásában. A miniszteri biztos megbízatása január 6-tól április 30-ig tart.

MLF Itthon

A saját "fegyverét" fordította a Fidesz az MSZP ellen a komlói csatában

Méretes zakót kapott az MSZP vasárnap a párt egykori baranyai fellegvárában. A szocialisták jelentős energiákat fektettek a kampányba, melyet maga a pártelnök jobbkeze irányított, ráadásul a siker érdekében egy nyugdíjas vájárt indítottak az egykori bányászvárosban. Mégis elvéreztek a Fidesz "csodafegyverével" szemben: a kormányzó párt egy olyan roma családot állított maga mellé, amely korábban az MSZP-nek segített.

1 2
A szeptember 11-i terrortámadás újabb áldozatát azonosították

A szeptember 11-i terrortámadás újabb áldozatát azonosították

Újra működik az európai GPS, közel egy hét alatt sikerült megjavítani

Újra működik az európai GPS, közel egy hét alatt sikerült megjavítani

Itt a teljesen új Corvette, amelynek már hátul üvölt a motorja

Itt a teljesen új Corvette, amelynek már hátul üvölt a motorja

Rejtélyes okokból függeszti fel a brit légitársaság a kairói járatát egy hétre

Rejtélyes okokból függeszti fel a brit légitársaság a kairói járatát egy hétre

Zivatarokkal jön a meleg

Zivatarokkal jön a meleg

A hétvégére visszatér a kánikula

A hétvégére visszatér a kánikula

Migránsozás után összevertek négy fiatalt a Balaton Soundon

Migránsozás után összevertek négy fiatalt a Balaton Soundon

Többen megsérültek az M5-ösön történt balesetben

Többen megsérültek az M5-ösön történt balesetben

Több mint 2600 rab kapott kegyelmet Kubában

Több mint 2600 rab kapott kegyelmet Kubában

Egymásra tett konténerekkel vezetett a Soroksári úton

Egymásra tett konténerekkel vezetett a Soroksári úton

Ingatlanpiac: szétszakad az ország

Ingatlanpiac: szétszakad az ország

A címlapról ajánljuk