MTI / hvg.hu Világ

Trump ráduplázna: nagyon megemeltetné a NATO-tagok védelmi kiadásait

Jelentősen és folyamatosan növekedik a tagállamok védelmi hozzájárulása, a hidegháború óta most a legmagasabb az európai és globális védelemre fordított kiadások összege – jelentette ki a NATO főtitkára Brüsszelben, a katonai szövetség kétnapos csúcstalálkozójának első munkaülését követően.

hvg.hu Világ

A lengyelek a NATO-főtitkár segítségét kérik a magyar-ukrán vita megoldásához

Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter szerint az észak-atlanti szövetség főtitkárának megvannak az eszközei arra, hogy véget vessen Magyarország és Ukrajna „családi vitájának”. Czaputowicz arra utalt, hogy Magyarország hónapok óta akadályozza a NATO és Ukrajna közeledését, és azt követeli, hogy Kijev vonja vissza a magyar kisebbséget is sújtó oktatási törvényét, vagy 2023-ig halassza el annak bevezetését.

MTI Itthon

Orbánhoz is benéz holnap a NATO főtitkára

Orbán Viktor miniszterelnökkel is tárgyal csütörtökön Budapesten Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára – erősítette meg Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

MTI Világ

Hosszabítás jöhet, 2020-ig maradhatnak a NATO-csapatok Afganisztánban

Afganisztánban meg kell hosszabbítani a NATO missziójának működését 2020-ig – így döntöttek a tagországok külügyminiszterei. Végső döntés a varsói csúcstalálkozón születhet – mondta Jens Stoltenberg főtitkár a NATO-tagországok külügyminisztereinek pénteki brüsszeli tanácskozása után.

hvg.hu/MTI Világ

Meghívták Montenegrót a NATO-ba

Montenegro lehet az észak-atlanti közösség 29. tagállama. A szövetséghez legutóbb, 2009-ben Horvátország és Albánia csatlakozott.

hvg.hu Itthon

Az RTL Klubot kizárták Orbán sajtótájékoztatójáról

Közös sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor a Budapestre látogató NATO-főtitkárral, az eseményre azonban több médium meghívást sem kapott, az ott mégis megjelenő RTL Klub stábját pedig nem engedték be. A köztévé végig forgathatott, a miniszterelnöki sajtóiroda azt mondja, nem is hirdettek sajtótájékoztatót.

hvg.hu/MTI Világ

Fontos és komoly emberek üvöltötték egymásba karolva a világslágert - videó

A törökországi Antalyában tanácskoztak két napig a NATO-országok külügyminiszterei. A tisztviselők a szerdai ülésnap után úgy tűnik, megtalálták a módját a feszültségoldásnak és egy török zenekarral együtt elénekelték az 1985-ös jótékonysági slágert, a We are the world-öt. A közös éneklésben részt vett többek között a görög és a török külügyminiszter, valamint a NATO főtitkára, Jens Stoltenberg és az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Federica Mogherini is.

MTI Világ

Fontos emberek szóltak: be kellene tartani a minszki megállapodást

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár sürgette Oroszországot, hogy hagyjon fel a szeparatisták támogatásával, és vonja ki csapatait Kelet-Ukrajnából, John Kerry amerikai külügyminiszter pedig azt hangoztatta: ideje, hogy a szakadárok eleget tegyenek a februári megállapodásban foglaltaknak.

MTI Világ

A NATO-főtitkár odaszólt Moszkvának

A NATO-főtitkár felszólítja Moszkvát, hogy hagyjon fel szomszédai destabilizálásával. Az orosz külügyi bizottsági elnök viszont azt mondta, hogy mire feloldják majd az ellenük hozott szankciókat, a nyugati cégek helyét addigra már más tölti be.

MTI Világ

Putyin: nem készülünk senkivel háborúzni

Oroszország nem készül senkivel sem háborúzni, és kész mindenkivel együttműködni - jelentette ki szombaton Vlagyimir Putyin. Eközben Münchenben az amerikai alelnök azt mondta: az orosz elnöknek meg kell értenie, hogy ha nem változtat az ukrán válságban követett politikáján, akkor továbbra is számolnia kell a Nyugat Oroszország számára költségeket okozó nyomásgyakorlásával. Az ukrán elnök szerint a konfliktust meg kell oldani, nem pedig befagyasztani.

hvg.hu Világ

Erősít a NATO Kelet-Európában

A NATO a kelet-európai biztonsági helyzetet szem előtt tartva jelentősen növelné a gyorsreagálású haderejét (NRF) a térségben.

1 2

A címlapról ajánljuk