hvg.hu Vállalkozás

Elbukta munkaügyi perét a megfigyelt egyetemi tanár

A Károli Gáspár Református Egyetem hét évvel ezelőtt rendkívüli felmondással bocsátotta el a professzort, egyebek mellett arra hivatkozva, hogy megsértette az intézmény jó hírnevét. A tanár bírósághoz fordult. A szövevényes ügy lehet, hogy Strasbourgban folytatódik.

Dobszay János Itthon

Év végi pénzeső hullott a kormánynak kedves szervezetekre

Esetenként több milliárd forintos támogatás odaítélésével lepte meg az ünnepek alatt a kormány a számára kedves szervezeteket, egyházakat, önkormányzatokat – az év végi osztogatások több száz oldalra rúgnak a Magyar Közlönyben. Makovecz-torony helyett Makovecz-bástya épül, a Testnevelési Egyetem mindent visz a felsőoktatásban, a református egyetem pedig gáláns ingatlanadományt kapott.

Csikász Brigitta Itthon

Megfigyeltették, hogy kirúghassák az egyetemi tanárt?

Felmondási okot kreáltathatott egy magánnyomozói engedéllyel nem rendelkező cég segítségével a Károli Gáspár Református Egyetem, hogy megválhasson egyik oktatójától - az érintett szerint. Az ügyben folyó munkaügyi perben az oktató ügyvédje arról beszélt, rejtett kamerával készített, majd manipulált videofelvétel szolgáltatott okot a kirúgásra.

MTI Itthon

Csalás a Károlin: nem hiányzik a diákok zsebéből a 157 millió

Biztosan megállapítható, hogy az egyetemi hallgatókat nem érte kár azon bűnügy kapcsán, amely során a Károli Gáspár Református Egyetem egyik alkalmazottja ösztöndíjpénzt csalt ki az intézménytől - közölte a Magyarországi Református Egyház zsinatának kommunikációs szolgálata.

MTI Itthon

45 diák ösztöndíját vette fel egy dolgozó a Károlin

Összesen 157 millió forintnyi ösztöndíjpénzt csalt ki a Károli Gáspár Református Egyetem egyik alkalmazottja az intézménytől. A gyanúsított beismerő vallomást tett - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője szerdán.


A címlapról ajánljuk