Seres László Vélemény

Seres: Az orosz kapcsolat

Orbán és a legtöbb szóba jöhető euroszkeptikus haverja lényegében a Kreml érdekeinek szekértolója. Vélemény.

MTI Világ

Végre van új kormánya Olaszországnak

A második világháború óta ez lesz a hatvanötödik kormánya Olaszországnak. Két, újnak számító populista párt alakít kormányt, mindkettő képviselői nyíltan bírálják az EU politikáját.

Németh András Világ

Szinte ismeretlen jogászprofesszor lehet a populista olasz kormány feje

Giuseppe Conte a legjobb egyetemeken tanult, és ő maga is több helyen tanított. Politikusként egyáltalán nem jegyezték eddig. Az M5S a Liga pártszövetség részvételével formálódó populista kabinet várhatóan több szempontból is szembemegy az EU politikájával.

hvg.hu Itthon

Az ország lebénítása (még) nem jött össze - percről percre

Országszerte egész napos forgalomlassító demonstrációkat tartanak, ami hatalmas közlekedési káoszt okozhatott volna, ám úgy tűnik, az autósok felkészültek a várható eseményekre és vagy kevesebben ültek autóba, vagy kerülő útvonalakat használtak, mert a reggeli forgalombénulás elmaradt. A parlament előtt tüntetők zárták el a mélygarázs felé vezető utat, a készenlétisek arrébb cipelték a tüntetőket. Az autós tüntetők petícióval igyekeznek a Házhoz, ahol megkezdődött az ülés. Kövesse a hvg.hu-val az eseményeket.

MTI Itthon

Tüntetést tartanak jövő pénteken a Parlament előtt

Demonstrációt tart a Liga Szakszervezetek november 21-én Budapesten az adótörvények és a költségvetési törvény társadalmi egyeztetés nélküli benyújtása ellen, valamint a korkedvezményes nyugdíj védelmében – jelentette be Gaskó István, a Liga elnöke szerdán.

MTI Vállalkozás

Tüntetés készül a miskolci Bosch előtt

A Liga Szakszervezetek Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete tüntet kedden a Bosch miskolci gyára előtt. Szerintük a gyárban hatalmas méreteket ölt a fluktuáció, indokolatlanul sok embert foglalkoztatnak rövid időtartamra kötött határozott idejű szerződésekkel, jelentős a túlmunka, és a legtöbb dolgozó nem érzi magát megbecsültnek, fél, hogy bármikor elveszítheti állását.

MTI Itthon

Sztrájkbizottságot alakít a LIGA

A sztrájkbizottság célja, hogy összefogja a 2013-as bérajánlás megszületéséért eddig tett erőfeszítéseket és további nyomatékot adjon a tárgyalások folytatásának. A közlemény szerint a sztrájkbizottság egyúttal elkezdi felmérni a tagszervezetek sztrájkhajlandóságát és a szükséges mértékben előkészíti az esetleges akciót.

MTI Karrier

4 százalék feletti bérelemést akarna a Liga

A jövő héten folytatódnak a szakszervezek és a munkaadók közötti tárgyalások a 2013-as bérajánlásról; a munkavállalói érdekképviseletek 4-5,2 százalék közötti ajánlást fogadnának el - közölte a Liga Szakszervezetek kedden. A VOSZ ugyanakkor nem ír alá országos bérajánlást.

MTI Karrier

Sávos béremelést javasolt a Liga

A munkavállalói oldal konszenzusos, 4-5,2 százalékos, sávos béremelési ajánlást tett a munkaadóknak a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma munkaadói és munkavállalói képviselőinek hétfői találkozóján - közölte a Liga.

MTI Gazdaság

Összefog az MGYOSZ és a LIGA

Együttműködési megállapodást írt alá a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövegsége (MGYOSZ) és a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA Szakszervezetek) hétfőn. A megállapodás érinti a háromoldalú bérmegállapodás, a kollektív szerződések és az uniós pályázatokon történő közös részvétel kérdését is.

1 2 3

A címlapról ajánljuk