hvg.hu Világ

Egy magyar is meghalt a madeirai tragédiában

A magyar külügyminisztérium kedd este megerősítette, hogy egy magyar állampolgár is meghalt, amikor fa dőlt egy vallási fesztivál résztvevőire a Portugáliához tartozó Madeirán.

MTI Shake

A Darwin-díj megszerzésére tett kísérletet egy brit asszony, de kimentették

A 65 éves asszony összeveszett férjével portugáliai vakációjukon, és miután nem találta a férfit, Madeira szigeténél megpróbálta úszva utolérni azt az óceánjárót, amelyen feltételezése szerint házastársa tartózkodott. A nőt négy óra úszás után kimentették a helyi halászok. A férj egyébként nem volt a hajón.

MTI Világ

Áradások Madeirán

Heves esőzések következtében egész területek kerültek víz alá a kedvelt portugál turistaparadicsomban, Madeirán. Funchalban, a Madeirai Autonóm Régió fővárosában csütörtökön több útszakaszt elöntött az ár, és a vihar tövestől csavart ki fákat.

Shake

Madeira tragédiája képekben

Az elmúlt napokban rengeteget lehetett hallani az atlanti-óceáni Madeira szigetén történt súlyos katasztrófáról, amelyet a heves esőzések okozta földcsuszamlások, árvizek okoztak. A veszteségek súlyosak, és a pusztítás képei megdöbbentőek.

MTI Világ

Eltűnt emberekre bukkantak Madeirán, de egyre több a halott

Negyvennyolcra emelkedett a heves esőzések okozta földcsuszamlások és árvizek halálos áldozatainak száma a Portugáliához tartozó Madeira szigetén. A korábban eltűntként nyilvántartottak száma viszont csökkent, miután 19 személyt megtaláltak - közölték a hatóságok kedden.

MTI Világ

Nőtt az ítéletidő áldozatainak száma Madeirán

Legkevesebb 38-an meghaltak, és több mint 100-an megsérültek a Portugáliához tartozó Madeira szigetén a heves esőzések okozta földcsuszamlások, árvizek következtében – közölték a helyi hatóságok vasárnap.

1 2

A címlapról ajánljuk