#Michelin-csillag

Csillagos összhang
 

Csillagos összhang

Magyarországon már öt étterem büszkélkedhet Michelin-csillaggal, az alig egy éve nyílt Costes Downtown a legújabb befutó köztük. Az étterem sommelier-je elárulta, hogy milyen kritériumoknak kell a tányérok mellett a pohárba valóknak is megfelelnie.

hvg.hu hvg.hu


7 nap - 7 kérdés: Hány menekült hozta rá a frászt Orbánra?
 

7 nap - 7 kérdés: Hány menekült hozta rá a frászt Orbánra?

Miközben a kormány éppen országos válsághelyzetet hirdetett ki miattuk, menekültek ijesztő méretű csoportja feszegette a magyar határokat. Emlékszik, mennyien voltak? Megvan még, ki az a Gheorghe Funar? Nos, ez csodálatos mélyromán ember most megfejtette, miért kapott Oscart a Saul fia. Tudja, mit talált ki? Alighanem búcsúzhatunk a cafeteriától - a kérdésünk csak az, hogy mikortól. Volt a héten egy hatalmas goparti: beugrik, hogy ki nyerte? Próbálja ki, mit tud felidézni az elmúlt hét hírdömpingjéből, töltse ki a hvg.hu heti hírtesztjét!

hvg.hu hvg.hu






Magyarország a gasztronómia fellegvárába látogat
 

Magyarország a gasztronómia fellegvárába látogat

Magyarország mutatkozik be a legrangosabb német gourmet fesztiválon, amelyet Sylt szigetén rendeznek meg januárban. Az északi-tengeri sziget gasztronómiai jelentőségét mutatja, hogy az alig 100 négyzetkilométeres területre 10 Michelin-csillag jut.

MTI MTI

Ben Spalding: „Nem minden a Michelin csillagról szól”
 

Ben Spalding: „Nem minden a Michelin csillagról szól”

Ahogy már korábban hírt adtunk róla, a közelmúltban Magyarországon járt London egyik legígéretesebb ifjú séfje, a 27 éves Ben Spalding. A csopaki Szent Donátban adott vacsorái előtt beszélgettünk vele saját stílusáról, a főzésről, példaképekről, street food-ról és Michelin-csillagról.

Szauer Judit Szauer Judit

Londonból érkezik az ifjú séf
 

Londonból érkezik az ifjú séf

Hamarosan újabb külföldi sztárséf érkezik Magyarországra: Ben Spalding, London egyik legígéretesebb ifjú ásza június végén a csopaki Szent Donátban és Budapesten egy titkos kis kertben is vacsorát ad.

-sz- -sz-

Videó: Így lesz a rakott krumpliból rackotth croomply
 

Videó: Így lesz a rakott krumpliból rackotth croomply

A Gourmet Fesztivál előételeként a legközönségesebb ételt, a rakott krumplit fordította ki önmagából a három magyar Michelin-csillagos étterem vezető séfje: Miguel Rocha Vieira (Costes), a Széll Tamás – Szulló Szabina páros (Onyx) és Sárközy Ákos (Borkonyha). Míg Széll Tamás szerint nem kell mindent újraálmodni, Vieria valami egészen különöset alkotott a hagyományos magyar fogásból.

hvg.hu hvg.hu