Rengeteg drága bort loptak el egy Michelin-csillagos étterem borospincéjéből
Százötven-kétszáz palackot vittek el, köztük igazi borritkaságokat.
Százötven-kétszáz palackot vittek el, köztük igazi borritkaságokat.
A fekete kalapjáról ismert szakácsnak most már három háromcsillagos vendéglője van, miután a hegyi étterme is besöpörte a legjobb fokozatot.
Sébastien Bras a délnyugat-franciaországi étterem, a Le Suquet konyhafőnöke önként mondott le a mások által hőn áhított legmagasabb minősítésről, mivel túlságosan nagy nyomást jelent számára naponta megfelelni a tökéletesség szimbólumát jelképező elismerésnek.
A magyar fővárosban mutatják be március 26-án a Michelin-kalauz európai éttermeinek friss listáját.
André Csiang nyugalomra vágyik, újra örülni szeretne a főzésnek, ezért bezárja szingapúri éttermét, és hazamegy Tajvanra.
A modenai L’Osteria Francescana éttermet 2016-ban a világ legjobbjává választották. A legendás vendéglő konyhafőnöke az 54 éves olasz Massimo Bottura már régóta három Michelin-csillagot birtokol.
Le akar mondani étterme három Michelin-csillagáról Sébastien Bras, a dél-franciaországi Le Suquet séfje, mivel túlságosan nagy nyomást jelent számára naponta megfelelni a tökéletesség szimbólumát jelképező elismerésnek.
Kicsit utazni kell, ha a legütősebb street food-lelőhelyeket keressük. Nemhogy magyar, de még csak európai sincs köztük. Ázsia tarol.
Már én is hallottam, hogy oroszok, monte-carlóiak vagy magyar politikusok strómanja lennék. Egyik sem vagyok – mondja a HVG e heti portréjában Hlatky-Schichter Hubert, a Bábel étterem tulajdonosa.
A magyar gasztrokultúra legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a legkiválóbb hazai éttermek mellett a régió legjobbjait is bemutatja.
Megjelent a friss Michelin-kalauz, amelyben öt helyett már csak négy budapesti csillaggal elismert étterem szerepel.
A topéttermek boszorkánykonyháján sokáig a férfiak játszották a fő szerepet. Bár egy profi konyha a legkevésbé sem családbarát, a keresett séfek között egyre több a hölgy.
Csak egy napig örülhetett a kitüntetésnek a shanghaji étterem, másnap bezáratták.
Fogadjunk, hogy nem egy sorban állós gyorsétkezdébe várnánk meghívást, ha valaki Michelin-csillagos helyre invitálna minket. Igaz, momentán előbb repülőjegy kellene Szingapúrba.
A budai Tanti séfje a Facebookon jelentette be, hogy odébbáll.
A hagyományos olasz ételeket leleményes újításokkal kínáló Osteria Francescana lett az első a Restaurant című szaklap éves, ötvenes rangsorában. A modenai étterem tavaly a második helyen végzett, akkor a spanyolországi Gironában lévő El Celler de Gran Roca étterem előzte meg.
A gasztro-polgárháború fogalma teljesen értelmezhetetlen – állítja a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, aki szerint háborúzásról nem lehet szó, de sok csatát meg kell még nyerni, hogy az étkezési kultúrában megtörténjen a rendszerváltás.
A Bocuse d’Or eddigi nyertesei és az idei versenyzők, köztük több tucatnyi Michelin–csillagos séf vacsorázott a Costes Downtown étteremben.
A világ leghíresebb séfje 1926. február 11-én született, és a klasszikusokhoz visszanyúlva megújította a gasztronómiát az elmúlt évtizedekben.