Budapestre jön a világ egyik legrangosabb gasztroeseménye
A magyar fővárosban mutatják be március 26-án a Michelin-kalauz európai éttermeinek friss listáját.
A magyar fővárosban mutatják be március 26-án a Michelin-kalauz európai éttermeinek friss listáját.
Kicsit utazni kell, ha a legütősebb street food-lelőhelyeket keressük. Nemhogy magyar, de még csak európai sincs köztük. Ázsia tarol.
Már én is hallottam, hogy oroszok, monte-carlóiak vagy magyar politikusok strómanja lennék. Egyik sem vagyok – mondja a HVG e heti portréjában Hlatky-Schichter Hubert, a Bábel étterem tulajdonosa.
A magyar gasztrokultúra legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a legkiválóbb hazai éttermek mellett a régió legjobbjait is bemutatja.
Megjelent a friss Michelin-kalauz, amelyben öt helyett már csak négy budapesti csillaggal elismert étterem szerepel.
A topéttermek boszorkánykonyháján sokáig a férfiak játszották a fő szerepet. Bár egy profi konyha a legkevésbé sem családbarát, a keresett séfek között egyre több a hölgy.
Fogadjunk, hogy nem egy sorban állós gyorsétkezdébe várnánk meghívást, ha valaki Michelin-csillagos helyre invitálna minket. Igaz, momentán előbb repülőjegy kellene Szingapúrba.
A hagyományos olasz ételeket leleményes újításokkal kínáló Osteria Francescana lett az első a Restaurant című szaklap éves, ötvenes rangsorában. A modenai étterem tavaly a második helyen végzett, akkor a spanyolországi Gironában lévő El Celler de Gran Roca étterem előzte meg.
A világ leghíresebb séfje 1926. február 11-én született, és a klasszikusokhoz visszanyúlva megújította a gasztronómiát az elmúlt évtizedekben.
A Costes Downtown annak ellenére kapott Magyarországon ötödikként Michelin-csillagot, hogy kevesebb mint egy éve nyílt. A séf asztalánál próbáltuk ki az étterem tavaszi étlapját.