#Michelin-csillag

Körbeérte a Földet az ötvenéves sztori - fotó
 

Körbeérte a Földet az ötvenéves sztori - fotó

Sokan ismerik, de legalábbis hallottak már a Relais&Chateaux láncról. Azt viszont már kevesen tudják, hogy ez a társulás az ötvenes évek végén indult el La Route du Bonheur néven. Eredetileg a francia Riviéra felé vezető úton fogtak össze a szállodák azért, hogy a turisták ne csak keresztülhúzzanak a településeken, hanem meg is álljanak.

Harmath Csaba Harmath Csaba

A kocsmák az égbe mennek
 

A kocsmák az égbe mennek

Még hozzá a csillagos égbe. Ami nálunk egyelőre elképzelhetetlen, az a ködös Albionban nagyon is valóságos. A 2012-es Michelin-kalauz 12 klasszikus brit pubnak adott Michelin-csillagot.

Krisztina O'Brien Krisztina O'Brien



Litauszki Zsolt: nem kell szeméttel etetni a turistákat
 

Litauszki Zsolt: nem kell szeméttel etetni a turistákat

A 21 Magyar Vendéglő és a hét elején megnyitó Pest-Buda kreatív séfje a családja miatt nem nyomul, többre tartja az elmélyült kutatómunkát, mint a felszínes íztrükközést, ugyanakkor néha szívesen enged teret bolondériáinak, vagy ahogy ő nevezi: betegségeinek.

Vajna Tamás Vajna Tamás








El Bulli: alapítvány lesz az étteremből
 

El Bulli: alapítvány lesz az étteremből

Miközben Lyonban a 2011-es Bocuse d’Or versenyen az észak-európai konyhát ünnepelik, délen az év első nagy gasztronómiai eseményén, a Madrid Fusión-on a szakácskirály, Ferran Adrià bejelentette, utoljára vesz részt séfként szakmai fórumon.

Tóth Sándor Tóth Sándor

Csúcsgasztró a kastélyban: biztos recept?
 

Csúcsgasztró a kastélyban: biztos recept?

Recept: végy egy vidéki kastélyszállót, tégy bele egy külföldön már bizonyos utat bejárt séfet, add hozzá egy este erejéig a mestereit és barátait is, hívj meg hirverés nélkül hedonista vendégeket, reptess be egy AN-2 repülővel csokornyi osztrák újságírót, fűszerezd még néhány magyarral és máris tálalható. Ja, és szórd meg az egészet négy Michelin-csillaggal.

Harmath Csaba Harmath Csaba

Luxusétterem feszengés nélkül
 

Luxusétterem feszengés nélkül

Rémisztő legendák keringenek a világ szinte legnagyobb gasztronómiai elismerésének számító Michelin csillaggal járó megpróbáltatásokról. Lehet ezt azonban lazán és kedvesen is művelni, persze nem nálunk, hanem Svájcban.

kadarm kadarm


Miben hibázhat egy Michelin-csillagos étterem?
 

Miben hibázhat egy Michelin-csillagos étterem?

Munkatársunk burgundiai gasztronómiai körútján egy vacsorát is elköltött a Susanne és Jean-Louis Bottigliero házaspár Michelin-csillagos éttermében. Szembesülve azzal, hogy nem mind arany, ami fénylik.

Izsák Norbert Izsák Norbert