Bicsérdi Ádám - Bodnár Zsolt Kult

Oscar-díjat nyert a magyar rövidfilm, a Mindenki

Egy évvel a Saul fia sikere után újra magyar Oscar-díjasnak örülhetünk: Deák Kristóf Mindenki című alkotása nyerte a rövidfilmes kategóriát. A Kaliforniai álom végül távol maradt a rekordtól: 6 díjával így sem szerénykedhet, de a fődíjat a Holdfény happolta el a musical elől. Közben Jimmy Kimmel és a díjat átvevők sem hagyták nyugodni Donald Trumpot.

Bicsérdi Ádám - Bodnár Zsolt Kult

Kalifornia Trump rémálmára készül – ők lesznek az Oscar-gála főszereplői

Várhatóan politikailag túlfűtött Oscar-gálát rendeznek hétfőn hajnalban, ahol mégis az egyik legkönnyedebb hangulatú film, a Kaliforniai álom viszi el a legtöbb díjat. A színésznők mezőnye még sohasem volt ennyire kiegyensúlyozott, de a forgatókönyvek esetében is nehéz döntésre készül az Amerikai Filmakadémia. Magyarként pedig az egyik legkiszámíthatatlanabb kategóriában szoríthatunk a Mindenki sikeréért.

MTI/hvg.hu Sport

A Chelsea-ben mellőzött játékost lepte meg a legjobban kínai fogadtatása

Sztárként köszöntötték Oscart a sanghaji reptéren. A labdarúgó aligha számított ilyen köszöntésre, hiszen ha a szakmai szempontokat nézzük, nem épp karrierje legjobb döntéséről van szó. Ha viszont a pénzügyi oldalról nézzük a meglepő átigazolást, abszolút érthető a döntés.

hvg.hu Kult

Kitalálja az elmúlt 50 év Oscar-díjas filmjeit? – Kvíz

Annie Hall vagy Star Wars? Ponyvaregény vagy Forrest Gump? Gravitáció vagy 12 év rabszolgaság? A legjobb filmnek járó Oscar-díj történelme teli van szoros versenyekkel, meglepetésekkel és nagy csalódásokkal. Ön mennyire ismeri a filmvilág legrangosabb gálájának elmúlt ötven évét?

hvg.hu Kult

Ismerkedjen meg az Oscar-jelölt filmekkel 3 és fél percben

Bár mostanában inkább a botrányok miatt hallani a 2016-os Oscar-díj-átadóról, ne feledjük, hogy idén is nagyszerű filmeket jelöltek a legjobb film kategóriájában – egy Vimeo-felhasználónak köszönhetően pedig villámgyorsan meg is ismerkedhetünk az összessel.

Bicsérdi Ádám - Bodnár Zsolt Kult

Oscar-díjra jelölték a Saul fiát

Megtörtént, amit Cannes után még csak suttogni mertünk, az utóbbi hónapokban viszont egyre valóságosabb céllá vált: Oscar-díjra jelölték Nemes Jeles László filmjét, a Saul fiát. Magyar alkotás utoljára 1989-ben szerzett jelölést a legjobb külföldi film kategóriájában, a győzelem pedig mindössze egyszer, Szabó István Mephistójával jött össze.

hvg.hu Kult

Oscar-jelölt a Saul fia - óriási siker kapujában a magyar film

DiCaprio ide, Kate Winslet oda, Magyarországon most minden filmrajongó arra figyelt, Oscarra jelölik-e a Saul fiát. Kiderült, hogy Nemes Jeles László filmje ott lesz a gálán. 27 éve után jelöltek magyar nagyjátékfilmet a legrangosabb filmes gálán, de egyetlen győzelmünk is 1982-ben történt. Kövesse velünk az Oscar-jelölések bejelentését!

Balkányi Nóra Kult

Fókatetemek inspirálták, gyönyörű mese lett

Zavarba ejtő, mennyire zseniális egy film, ami leírása szerint fókatündérekről szól. Tom Moore Oscar-jelölt egészestés animációja az kelta mondavilágra támaszkodik, miközben súlyos családi traumáról is beszél. A tenger dala március 5-től megy a mozikban.

MTI Kult

Tiszteletbeli Oscart kap Mijazaki

Mijazaki Hajao japán animációs rendező, Jean-Claude Carriere francia forgatókönyvíró és Maureen O'Hara ír színésznő kapja novemberben életművéért az amerikai filmakadémia tiszteletbeli Oscar-díját.

hvg.hu Ingatlan

Nézze az Oscar-díjas ingatlanokat!

Ami a film világában az Oscar-díj, az ingatlanok világában a MIPIM Awards, amivel a legmenőbb ingatlanprojekteket díjazzák a világ legjelentősebb szakrendezvényén Cannes-ban a MIPIM ingatlanpiaci kiállításon és vásáron. A Portfolio.hu válogatott közülük.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk