#Salamon László

Domány András Nyüzsi

Salamon, az összeférhető

Ízelítő a független intézmények működéséből: Salamon alkotmánybíró annak a törvénynek alkotmányosságáról dönt, amelynek elfogadásában komoly szerepet vállalt.

MTI Itthon

Az LMP a szavazólapokat sem vette fel az alkotmánybíró választáson

Az LMP frakciója a szavazólapokat sem vette fel a hétfői alkotmánybíró-választáson. Schiffer András hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján indoklásul elmondta: tarthatatlannak tartják hogy Orbán Viktor miniszterelnök "már második alkalommal nyíltan pártkatonát kíván (...) az Alkotmánybíróságba delegálni".

MTI Itthon

Salamont kizárhatják több Ab-döntésből

Egyértelmű szabályok rögzítik, hogy az alkotmánybírók nem vehetnek részt olyan ügy elbírálásában, amelyben valamilyen módon érintettek, így volt ez mindig a fideszes Balsai István esetében is - közölte Bitskey Botond, az Alkotmánybíróság (Ab) főtitkára. A szabályok érinthetik a most alkotmánybírónak jelölt Salamon László KDNP-s képviselőt is.

Kovács Áron - M. László Ferenc Itthon

Aki Orbán kedvéért az alapelveit is feladta

Mindig is kereszténydemokratának vallotta magát, de csak 2006-ban lett KDNP-s. Hamarabb csatlakozott a Fideszhez, mint bárki más a jobboldalról, sőt a "polgári" kifejezést is először használta. A hétfőn alkotmánybírónak jelölt Salamon László 1990 óta képviselő, és három alkotmányozásban vett részt, igaz, korábban még sok mindent másként gondolt, mint ma.

MTI Itthon

Csere a KDNP-frakcióban: Salamon helyett Gaal

Gaal Gergely, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnökhelyettese váltja az alkotmánybírónak jelölt Salamon Lászlót a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakciójában - közölte a kisebbik kormánypárt az MTI kérdésére hétfőn.

MTI Itthon

Salamon László szívesen lesz alkotmánybíró

A KDNP-s Salamon Lászlót jelölte alkotmánybírónak az országgyűlés illetékes bizottsága. A kormánypárti képviselők támogatták a jelölést, az egyetlen jelenlévő ellenzéki tartózkodott. A képviselő elfogadta a jelölést.

hvg.hu Itthon

Jövőre újabb két kormánypárti kerülhet az Ab-be

Az alkotmányügyi bizottság jelenlegi elnökét, Salamon Lászlót, és az adatvédelmi hatóság jelenlegi vezetőjét, Péterfalvi Attilát jelölheti jövőre alkotmánybírónak a kormány - írja az Origo.

hvg.hu Gazdaság

Nem készültek fel az adózók a Fidesz rendelkezésére

Másfél hónap után megszüntetnék a bizonytalan adójogi helyzet intézményét, mert "az adózók még nincsenek felkészülve rá". Az adóhivatal szerint tényleg nehezen értelmezhetők a bejelentésre vonatkozó szabályok, még a könyvelők számára is - legalábbis ez derül ki a hvg.hu megkeresésére kiadott közleményből

hvg.hu Gazdaság

Másfél hónap után szüntetik meg Orbánék az adójogi vívmányt

Szűk másfél hónapja alkalmazható adószabályt tenne semmissé egy kormánypárti bizottsági módosító javaslat, pedig egyszerűsíti az adóbevallást és a kiötlői szerint erősíti a jogbiztonságot. A bizonytalan adójogi helyzet intézményét a kormány is nagy újításként üdvözölte. Január elsejétől volt csak hatályban.

hvg.hu Itthon

Lázár megmondta, mihez ragaszkodik a Fidesz

Nincs kőbe vésve a Fidesz választási reformkoncepciója, a kormánypárt néhány alapvető tézistől eltekintve nyitott az ellenzék javaslataira – jelentette ki Lázár János egy keddi bizottsági meghallgatáson, ahol a többi parlamenti párt képviselőinek válaszolt. Pártja többek között kész csökkenteni a bejutási küszöböt, változtatni a kopogtatócédula-gyűjtés jelenlegi rendszerén, igaz, Lázár a legfontosabb kérdésekre nem válaszolt. Így arra sem, miért akarja túlkompenzálni a győztes képviselőket a Fidesz, és miért ragaszkodik a második forduló eltörléséhez.

MTI Itthon

Salamon: van javítanivaló az Ab-törvény javaslatában

Az alkotmánybíróságról szóló törvényjavaslat keddi általános vitájának kezdetén a KDNP-s Salamon László, az előterjesztő alkotmányügyi bizottság elnökeként parlamenti expozéjában azt mondta, azért van szükség új Ab-törvényre, mert a tavasszal elfogadott új alaptörvény módosította az Ab alkotmányos szerepkörét, érintette hatáskörét, felemelte tagjainak létszámát, meghosszabbította az alkotmánybírói megbízatás idejét és megváltoztatta az Ab elnökének megválasztásának módját.

M. László Ferenc Itthon

Lázár ellenében is védik kiváltságaikat a fideszes képviselők

Több mint fél éve nem vette tárgysorozatba Lázár Jánosnak a képviselők fizetéséről szóló javaslatát a parlament illetékes bizottsága. A fideszes frakcióvezető a lakhatási támogatás kifehérítését az első lépésnek szánta a költségtérítésekkel való trükközés elleni harcban, de a hvg.hu úgy értesült, hogy az időközben elkészült új koncepcióra képviselőtársai és a pártvezetés is nemet mondtak.

hvg.hu Itthon

Csak egy szavazatuk lesz a határon túli magyaroknak

A határon túli magyarok várhatóan nem szavazhatnak majd egyéni jelöltekre a 2014-es választásokon, csak a listákra voksolhatnak – közölte Salamon László egy interjúban. A KDNP-s szakpolitikus szerint ez nem sérti a választójog teljességének alkotmányos elvét. Salamon hangsúlyozta, az új választókerületek határait a parlamentnek kell kétharmados törvénnyel szabályoznia.

1 2 3
Hét magyar aranyérmet jósol Tokióra egy amerikai elemzés

Hét magyar aranyérmet jósol Tokióra egy amerikai elemzés

Tim Cook: Nem lesz bolhapiac az App Store-ból

Tim Cook: Nem lesz bolhapiac az App Store-ból

Világhírű hollywoodi sztárséf nyit éttermet Budapesten

Világhírű hollywoodi sztárséf nyit éttermet Budapesten

Fajgyűlöletet látnak az örmények az azeriek háborús panoptikumában

Fajgyűlöletet látnak az örmények az azeriek háborús panoptikumában

J. K. Rowling új gyerekkönyvet írt

J. K. Rowling új gyerekkönyvet írt

A 16-18 év közötti, cisztás fibrózisban szenvedő gyerekek oltása kezdődött meg

A 16-18 év közötti, cisztás fibrózisban szenvedő gyerekek oltása kezdődött meg

Lehet-e kétféle vakcinával oltani egy embert?

Lehet-e kétféle vakcinával oltani egy embert?

A valaha mért legnagyobb fűrészhalat mosta partra a víz Floridánál

A valaha mért legnagyobb fűrészhalat mosta partra a víz Floridánál

A címlapról ajánljuk