#Transparency International

hvg.hu Itthon

Csak plakátra többet költött a Fidesz, mint lehetett volna

A CÖF és a kormány hirdetései nélkül is alaposan túllépte a Fidesz a kampányköltségek törvényben meghatározott plafonját, de a baloldal és a Jobbik sem fért bele a keretekbe. A kormánypártok csak óriásplakátokra többet költöttek, mint amennyit a kampány egészében lehetett volna. A kis pártoknak juttatott állami pénznek csak a töredékét látni.

MTI Vállalkozás

Nem túl átláthatók a magyar állami cégek

A 66 megvizsgált állami vállalat honlapja alapján mindössze kettő kapott a 100-as skálán 90 pontot abból a szempontból, hogy mennyire tették közzé a törvény által megkövetelt adatokat - közölte a Transparency International Magyarország.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

Rogán Antal: Leülnénk a baloldallal, de nincs kivel

A konszolidáció olyan kifejezés, amiről sokan beszélnek a Fideszben is, de valójában senki nem tudja, mit is értsen alatta – mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Rogán Antal. Ennek ellenére a Fidesz frakcióvezetője is a háborús hangulat enyhülését várja a választások után. Abban persze nem kételkedik, hogy a Fidesz nyer, de szerinte a baloldal sokkal jobban szerepel majd a vártnál. Rogán Antal a kimerítő interjú végén részletesen beszél az ingatlantulajdonáról, illetve a többször módosított vagyonnyilatkozatáról is.

Fehér Nóra Itthon

"Magyarország tényleg jobban teljesít"

Mégpedig az adófizetők pénzének elkampányolásában - fogalmazta meg közös üzenetét a Transparency International, a K-Monitor és az átlátszó.hu. A három szervezet Képmutatás 2014: korrupció a választási kampányban címmel tartott közös sajtótájékoztatót hétfőn a kampányfinanszírozási rendszer visszásságairól, az álcivil szervezetek és a kamupártok előretöréséről, a voksturizmusról és a külföldről szavazás nehézségeiről. De az előadók előálltak megoldási javaslattal, egy minimumprogrammal is.

hvg.hu Itthon

A törvényes összeg dupláját költötte kampányra a Fidesz

Kétszeresen túllépték a kormánypártok kampánykiadásai a törvényben rögzített határt – jelentette be a Transparency International Magyarország (TI), a K-Monitor és az atlatszo.hu. A szervezetek szerint a választás ugyan szabad lesz, de számos ponton nem fair, az új törvény alkalmatlan a korrupció felszámolására. A TI külön honlapot hozott létre a kampányköltések átvilágítására.

MTI Itthon

TI: "Magyarország rosszul áll az átláthatóság szempontjából"

Szigorúbb kampányfinanszírozásra van szükség, különösen nagy veszélyt jelent a kampányok kiszervezésének lehetősége - állapították meg a Transparency International (TI) Magyarország és a Költségvetési Felelősségi Intézet szakértői pénteki rendezvényükön, Budapesten.

hvg.hu Vállalkozás

Korrupciós útmutató hazai cégvezetőknek

Politikus unokatestvér, túlárazott közbeszerzési ajánlatok, feketén dolgozó építőipari munkások, ki nem fizetett alvállalkozók, Mr. 10 százalék - ezekkel kell rendelkeznie azoknak a hazai cégvezetőknek, akik jogellenesen akarnak nagyon-nagyon sok pénzt kaszálni a közbeszerzéseken.

hvg.hu Itthon

Magyarország egy helyet rontott a korrupciós rangsorban

Magyarország az EU korrupt harmadába tartozik. A rossz eredménynek több oka van a Transparency International (TI) szerint. Például az, hogy a kormány iránt elkötelezett vezetők irányítják azokat az állami intézményeket, amelyeknek a kormány hatalmát kellene ellenőrizniük.

hvg.hu Vállalkozás

A cégek érdeke a korrupció?

A magyar vállalatvezetők cégük érdekeinek szolgálatába állítható eszközként tekintenek a korrupcióra - írta egyik internetes blogjában a The Wall Street Journal üzleti napilap európai kiadása, egy friss tudományos felmérésre hivatkozva.

MTI Gazdaság

TI: Magyarország előrelépett egy szintet

A Transparency International (TI) szerint a 40 legnagyobb exportőr országnak csupán az ötöde hajtja végre az OECD, vagyis a legfejlettebb országokat tömörítő szervezet hivatalos személyek megvesztegetése elleni egyezményét.

hvg.hu Vállalkozás

Hogyan kerülje ki a vesztegetéseket?

A Transparency International és a Telenor közös üzletpolitikai útmutatója, segít a vállalkozásoknak elkerülni a vesztegetési szituációkat, és tanácsokat ad a vesztegetésellenes üzletpolitika kidolgozásához.

MTI Itthon

Korrupcióellenes flashmob volt a Szigeten

A korrupcióellenes harc fontosságára hívta fel a figyelmet a Transparency International azzal a táncos flashmobbal (villámcsődület), amelyet a Sziget világzenei nagyszínpadához szerveztek péntek délutánra.

M. László Ferenc Itthon

Nem lesz 25 emeletes Orbán-plakát

A politikai megosztottsággal magyarázható, miért nem tenné teljesen átláthatóvá a pártok kampányköltéseit a Fidesz. Az egyéni jelöltekre viszont szigorú szabályokat vezetnének be, a költési limitet pedig megemelik, mert az 1997-es szabályok már nem életszerűek. Ugyanakkor sem a pártok mellett kiálló civilekre, sem a plakátcégekre nem terjesztenék ki a szabályokat, mert a beterjesztő szerint ez túlszabályozottságot hozna, és alkotmányos aggályokat is felvett. A kampányfinanszírozási törvényről Gulyás Gergelyt, a Fidesz szakpolitikusát kérdeztük.

MTI Itthon

Örül Áder lépésének a Transparency International

A Transparency International Magyarország (TI) örömét fejezte ki amiatt, hogy az államfő megvétózta az információszabadságról szóló törvény módosítását – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel. Áder János a közérdekű adatközlést újraszabályozó és az agrárkamara vezetőinek összeférhetetlenségi szabályain lazító, közelmúltban elfogadott jogszabályokkal nem ért egyet.

MTI Itthon

"A kormány elment a falig, nincs miről tárgyalni" – kibukott a Transparency

A Transparency International (TI) Magyarország jogi vezetője cinikusnak és képmutatónak nevezte a trafikpályázat adatainak nyilvánosságát is érintő új rendelkezéseket. A szervezet álláspontja szerint a választójogi törvény visszaélésre ad lehetőséget. A Transparency éléről hamarosan leköszön Alexa Noémi.

1
4 5 6 7 8
11
Ha a Balatonra indulna, akkor kerülje el az M7-est Érdnél, mert baleset történt

Ha a Balatonra indulna, akkor kerülje el az M7-est Érdnél, mert baleset történt

Szombattól egy hónapig zárva lesz a Nyugati pályaudvar, szünetel a forgalom is

Szombattól egy hónapig zárva lesz a Nyugati pályaudvar, szünetel a forgalom is

Csak idén kilenc energiaelnyelő dobozt törtek össze az autósok

Csak idén kilenc energiaelnyelő dobozt törtek össze az autósok

Tizenegy magyar lett ma milliomos, a foci helyett a lottónak köszönhetően

Tizenegy magyar lett ma milliomos, a foci helyett a lottónak köszönhetően

Orfűn tért vissza a fesztiválszezon

Orfűn tért vissza a fesztiválszezon

A miniszterhelyettes posztolta ki az M0-son lekapcsolt horrorkaravánt

A miniszterhelyettes posztolta ki az M0-son lekapcsolt horrorkaravánt

Késésben van az uniós vakcinaútlevéllel a kormány

Késésben van az uniós vakcinaútlevéllel a kormány

Hőségriadó léphet életbe a kánikula miatt

Hőségriadó léphet életbe a kánikula miatt

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával