Kovács Gábor Gazdaság

Orbán Viktor már elkezdte felkészíteni a táborát az ínséges időkre

Gazdasági válság jön Orbán Viktor szerint, méghozzá nagy, és Nyugatról gyűrűzik be, bár a valóban meglévő kockázatokat nem nevezte nevükön, csak a német zöldpártot említette. A miniszterelnök Tusványoson a nyugati gazdaságokat ekézte, a magyart magasztalta, de a számok alapján nem bontotta ki az igazság minden részletét.

Farkas Zoltán Gazdaság

Topmenedzserek szedik le a keresztvizet az Orbán-kormányról

Felettébb kínos, ha az üzletemberek nagyobb szociális érzékenységet mutatnak, mint a kormány. Márpedig ez van. A Magyar Európai Üzleti Tanács most megjelent ajánlása döbbenetesnek tartja, hogy a népesség egyharmada Magyarországon szegénységben él, és hogy a nélkülözők 43 százaléka gyermek. Ha Magyarország be akar kapcsolódni a negyedik ipari forradalomba, a gazdaságpolitikán változtatni kell – javasolja a fórum.

hvg.hu Gazdaság

Itt egy OECD-lista, amit Magyarország vezet – bár ne vezetné

A minimálbérre kivetett adó mértéke alapján listázta az államokat az OECD, 2013-as adatok alapján. Magyarország 33 százalékkal toronymagasan az első, utána Lettország következik 27, majd Lengyelország 26 százalékkal. A szervezet azzal a megjegyzéssel tette ki a Facebookra a listát, hogy a kormányoknak adópolitikájukkal segíteniük kellene a munkavállalókat és a munkáltatókat is.

MTI Itthon

Az Európai Néppárt vezetője szerint Orbán tisztázta a halálbüntetés ügyét

Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója csütörtökön Magyarországon tanácskozik, a fő téma a bevándorlás mellett a tisztességes adópolitika. Orbán Viktor ezzel kapcsolatban nyilatkozott a köztévében, azt mondta: arról biztosította Manfred Weber európai néppárti frakcióvezetőt, hogy Magyarország semmilyen, az Európai Unió alapdokumentumaival ellentétes szabályt nem vezet be egyetlen témában sem.

MTI Gazdaság

Kevesebb hazai cég panaszkodik az "informális gazdaságra"

Az árnyékgazdaság, a korrupció és az adópolitika tartozik az üzleti tevékenységre nehezedő legnagyobb tehertételek közé az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) működési területéhez tartozó 29 gazdaságban az EBRD és a Világbank nagyszabású közös felmérése szerint.

hvg.hu Gazdaság

Áfa: most már nehéz vele, de rosszabb volna nélküle?

Egy Siemens nevű ember találta ki az első világháború után, de a '70-es évektől - Amerikán kívül - az összes OECD-ország vezetése előszeretettel használja ki annak lehetőségét, hogy vele kevésbé macerás elérni, ha több bevételre van szüksége az államkasszának. Igaz - írja az Index -, nélküle Horváth András NAV-os adócsalási bortánya is okafogyottá válna.

MTI Világ

Százezren tüntethettek a szélsőballal Párizsban

A kommunisták és kisebb szélsőbaloldali pártokat tömörítő parlamenti szövetség, a Baloldali Front felhívására több ezren vonultak utcára vasárnap Párizsban, hogy a szocialista kormányzat adópolitikája ellen tiltakozzanak.

hvg.hu Gazdaság

Sárgacsekk- és SMS-adó után: Matolcsy helyett ötleteltünk

A sárga csekkek és az átutalások megadóztatásának felvetése után, az Origo információi szerint a kormány a mobil- és internethasználatért is pluszpénzt szedne be. A hvg.hu Matolcsy György és Orbán Viktor tanácsadójaként további olyan adókat szedett össze, amik könnyen kivethetők, ellenőrizhetők és sok milliárd forinttal növelik a költségvetést.

MTI Gazdaság

Adópolitikai fordulat - uniós szabályt sérthet a tranzakciós adó

A pénzügyi tranzakciós adóval adópolitikai fordulatot hajt végre a kormány a szombati Népszabadság szerint, amely azt írja: szakértők szerint az adó bevezetéséhez nem kell az Európai Unió hozzájárulását megszerezni. A Népszava szombati számában egy adószakértő viszont úgy véli: az új adónem bevezetése ellentétes az Európai Unió szabályaival.

MTI Gazdaság

Az MSZP szerint a kormány szembemegy az EU-s adópolitikával

Az MSZP alelnöke szerint a kormány európai uniós szabályt sért az otthoni pálinkafőzés jövedékiadó-mentességének biztosításával és egyes élőzenei szolgáltatások kedvezményes áfakulcs alá sorolásával, ezért akár eljárás is indulhat Magyarországgal szemben, ami alól - annak lejártával - már a soros elnökség sem jelent védelmet.

MTI Itthon

Réthelyi Miklóst kérdezi az LMP

Az LMP áprilisban már kétszer is kérdéssel fordult Réthelyi Miklós miniszterhez, ám a válaszok "nélkülözték a konkrétumokat". Most beadott kérdésükben arra kíváncsiak, hogy a nem mentesített 285 előirányzat közül melyiktől mennyit vontak el.

hvg.hu Itthon

Kell-e a Fidesznek tartania az utcától?

A Fidesz adópolitikája láthatóan a felsőosztálynak, illetve a középosztály felső rétegének kedvez, a kormánnyal szembeni elégedetlenkedők pedig a legszegényebb rétegek közül kerülhetnek ki. Kérdés, a „Gyurcsány, takarodj!” után vajon lesz-e „Orbán, takarodj!”.

MTI Hazai gazdaság

Orbán: idén még nem lesz családi adózás

Az új adórendszerbe a családi elem idén még nem kerülhet be, erre legkorábban jövő év januárjától lehet számítani – jelentette be Orbán Viktor, a Fidesz elnöke hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján.

Németh György Vélemény

Ki profitál az adók csökkentéséből?

Vitaindító cikkében Német György felveti: a munkáltatók által szorgalmazott adócsökkentések végső soron a munkajövedelmek terhére a tőkejövedelmeket gyarapítanák. Orbán Viktor csapdahelyzetben van, miközben a vállalkozók elvárják az adók mérséklését, költséges állami intézkedésekre lesz szükség, ráadásul a munkavállalók sem járnának egyértelműen jól – állítja a szerző.

1 2
Minden uniós vakcinakutatásban részt vesz Magyarország

Minden uniós vakcinakutatásban részt vesz Magyarország

Szlávik: Ha két dolgot betartunk, szinte nulla a megfertőződés esélye

Szlávik: Ha két dolgot betartunk, szinte nulla a megfertőződés esélye

FAZ: Orbán dupla vagy semmit játszik Bidennel

FAZ: Orbán dupla vagy semmit játszik Bidennel

A kormány döntött, tényleg új stadiont kap Pécs

A kormány döntött, tényleg új stadiont kap Pécs

A fehérorosz ellenzék kapta a Szaharov-díjat

A fehérorosz ellenzék kapta a Szaharov-díjat

Vannak, akik már kipróbálták, milyen internetet szórnak a SpaceX műholdjai

Vannak, akik már kipróbálták, milyen internetet szórnak a SpaceX műholdjai

Váratlanul Magyarországon is elindította randizós felületét a Facebook

Váratlanul Magyarországon is elindította randizós felületét a Facebook

A vírus állította meg a győri kézilabdásokat

A vírus állította meg a győri kézilabdásokat

A címlapról ajánljuk