#atlatszo.hu

hvg.hu Itthon

Átlátszó: a kormányszóvivő volt cége gyártja a közmédia rádiós híreit

Giró-Szász András volt kormányszóvivő cége gyártja januártól az MTVA kereskedelmi rádióknak készített hírblokkjait. A közmédia évi nettó 42 millió forintot fizet a Strategopolis Kft-nek, amely ingyen használhatja az MTI és az MTVA anyagait a hírszerkesztéshez, és saját stúdióra sincs szüksége, mert havi 300 ezer forintos bérleti díjért használhatja a távirati irodáét – derül ki az Átlátszó.hu cikkéből.

hvg.hu Gazdaság

Orosz üzletember segíthette a Molt az oroszok ellen

A leggazdagabb magyarországi üzletember bent ülhetett a Mol energiakereskedő cégében akkor, amikor az összes parlamenti párt egyként hirdette, hogy a magyar olajipari céget meg kell védeni az orosz befolyással szemben. Az atlatszo.hu cikksorozatot indított az eddig homályban lévő részletek jobb megismerhetősége érdekében.

hvg.hu Gazdaság

Újabb NAV-os tálalt ki

Újabb informátor jelentkezett az Átlátszó.hu-nál a hálózatos áfacsalások Horváth András által kirobbantott ügyével kapcsolatban – állítja a tényfeltáró lap. Az idézett forrás a lap szerint volt adóhatósági vezető, aki korábban a minisztériumnak írt levelében is kifogásolta, hogy az adóhatóság legkiválóbb ügyosztályát elsorvasztották.

MTI / hvg.hu Itthon

Az atlatszo.hu kicsikarta az MTVA-ból a Marslakó-szerződéseket

Az MTVA kiadta az atlatszo.hu-nak a Marslakó című, megbukott tévésorozatra vonatkozó adatokat, miután az oknyomozó portál csütörtökön bejelentette, hogy közérdekű adatok eltitkolásának bűncselekménye miatt feljelentést tesz az MTVA ellen.

Mong Attila Vélemény

Mong: A Facebook bűne a magyarság ellen

A közösségi média, a lázas esti lájkolászás, a trollkodás és a kommentelés, az elgondolkozás utáni posztolás azt az érzetet kelti, hogy valami történt, hogy valamit csináltunk, tehát vissza lehet süppedni a karosszékbe. De nem.

hvg.hu Gazdaság

MVM-per: Gyanúsított lett Kocsis István neje

Négy éve ismert, hogy a Kocsis István egykori MVM-vezér felesége állt a 3,5 millió eurós horvátországi szállodabérleti szerződés mögött. A nő most gyanúsítottá vált, az ügyben a nyomozást augusztus 15-ével le is zárhatják. A férj pere április óta tart.

hvg.hu Gazdaság

Átlátszó.hu: 120 millió Kálomista és Vitézy filmjére

Újabb százmilliós állami támogatáshoz jutott a Médiatanácstól Kálomista Gábor filmkészítő cége, a Megafilm Kft., ráadásul a támogatott filmet az a Vitézy László rendezheti, aki maga is oszt támogatásokat a Médiatanácsnál – írja az Átlátszó.hu.

hvg.hu Itthon

Tarlós magára vette Bodoky szavait

A főpolgármester szerint többször jelezte az Átlátszó.hu főszerkesztőjének, hogy magánbeszélgetést folytatnak, és egy későbbi interjúról tárgyaltak, így inkorrekt volt a portál főszerkesztőjének eljárása. Az sem igaz, hogy a főváros lemondott a mobilgátról, megvárják az MTA állásfoglalását, azután döntenek. Bodoky Tamás főszerkesztő szerint Tarlós magára vette a neve nélkül idézett mondatot.

hvg.hu Itthon

Mégsem lesz mobil gát a Római-parton?

Felfüggesztik a mobilgát-projektet – ezt mondta telefonon Tarlós István az Átlátszó.hu főszerkesztőjének csütörtök délután Bodoky Tamás facebookos bejegyzése szerint. Tarlós István a mobilgátról szóló csütörtöki cikkük megjelenése után hívta fel a főszerkesztőt.

hvg.hu Itthon

Letelepedési kötvény: nyilvános a kajmán-szigeteki szerződés

Megkapta az Államadósság Kezelő Központtól (ÁKK) az átlátszó.hu oknyomozó portál azt a szerződést, amelyet egy kajmán-szigeteki céggel kötöttek letelepedési államkötvények eladására. A dokumentumból kiderül, hogy Lian Wang és Boros Attila árulhatja a magyar állampolgárságot a Kajmán-szigeteken, illetve a keretszerződésben foglalt kötelezettségek teljesítéséért a felek nem tartoznak egymásnak ellenérték kifizetésével.

hvg.hu Itthon

A tényfeltáró újságírást akadályozhatja a kormánypárt javaslata

Lehet közérdekű adatot kérni, de nem lehet ezt túlzásba vinni, mert az már visszaélésszerű adatkérésnek minősül - lényegében ezzel a tartalommal nyújtott be törvénymódosító javaslatot két kormánypárti képviselő, ez pedig az Átlátszó.hu oknyomozó portál szerint annyit tesz, hogy az igénylő - mint amilyen az oknyomozó újság is - nem követelhet teljes körű tájékoztatást a közpénzek felhasználásáról.

hvg.hu Gazdaság

Offshore cég és volt fideszes az állami mobilcég alvállalkozói között

Bár az állami mobilcég indulását tavaly szeptemberben elkaszálták, ezt a döntést idén februárban a Kúria is jóváhagyta, a cég 2012-ben 316,4 millió forintot, 2013-ban pedig 51,6 milliót fizetett ki szerződéses partnereinek. Ezek között egy offshore cég és egy volt fideszes ORTT-elnök vállalkozása is megtalálható.

hvg.hu Gazdaság

Felvágták egy karibi offshore ütőerét

Szövevényes, de felderíthető, hogyan működnek, és hogyan szivattyúznak ki dollármilliárdokat a gazdaságokból az offshore cégek és hálózatok – leginkább ezt bizonyítja az az amerikai cikksorozat, aminek közlésébe az atlatszo.hu is beszállt. Itt a második rész.

hvg.hu Ingatlan

Kamu-tanulmány is elég a Fradinak?

24 millió forontot ért a kormánynak, az a 49 oldalas szakvélemény, amit az új fradi stadion építéséhez használnak fel. És aminek zömét az internetről összeollózótt, illetve lefordított adatokból, információkból kreálták meg.

hvg.hu Itthon

„Magát is most megfojthatnám”: Kálomista kiakadt az Átlátszó.hu-ra

Helyreigazítást kért az Átlátszó.hu-tól, és pert helyezett kilátásba Kálomista Gábor a portál hétfői cikkével kapcsolatban, amelyben a producer pályájáról, politikai kapcsolatairól írtak. Egy összeférhetetlenséggel kapcsolatos többszöri kérdésre Kálomista végül azt válaszolta a lap munkatársának, hogy “magát is most megfojthatnám, és a bíróság majd elítél, de nincs kedvem magát megfojtani. Van egy csomó bíró ismerősöm”. A producer szerint ő ilyet nem mondott, az Átlátszó.hu viszont hangfelvétellel bizonyítja, hogy igen, és nem kérnek tőle bocsánatot.

atlatszo.hu Itthon

Átlátszó.hu: a kurucinfó buzdított az érpataki jogvédő megverésére

Megverése előtt feltették a fotóját a kurucinfóra annak az érpataki jogvédőnek, akit egy héttel ezelőtt támadtak meg a helyi temetőnél. A szélsőjobbos portálon azt írták a férfiról, hogy móresre kell tanítani, mert kritizálta Orosz Mihály Zoltán polgármestert – egyebek mellett ez derül ki a kihallgatási jegyzőkönyvből, amelyet az atlatszo.hu tette közzé.

hvg.hu Itthon

Átlátszó.hu: Így vegzálta a rendőrség a diák tüntetőket

Metróról leszálló diákhoz léptek oda a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai február 17-én délután, majd egyből beidézték a 6. kerületi rendőrkapitányságra, ahol tanúként hallgatták ki. Az erről készült jegyzőkönyvet az Átlátszó.hu közölte.

hvg.hu Vállalkozás

Átlátszó: Offshore blokád alatt egy palota a Kodály köröndön

Bő tíz év óta húzódik az egyre rosszabb állapotban lévő egyik Kodály köröndi palota rekonstrukciója, ezalatt a ház fele-harmada szinte lakhatatlanná vált, a többi csaknem életveszélyessé. Mindez azért, mert egy offshore társaság – amely a palota 25 százalékos tulajdonosa – saját felújítási terveit akarja keresztülverni, s amíg ez nem sikerül, blokkolja a több mint tízéves szerződés módosítását, illetve felbontását. Nyomozott az Átlátszo.hu

1 2 3 4 5 6
Több kilométeres a dugó az M0-son

Több kilométeres a dugó az M0-son

A kamara szerint elkerülhetetlen a hús- és tejtermékek drágulása

A kamara szerint elkerülhetetlen a hús- és tejtermékek drágulása

Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz

Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Tüttő: Annyi a beteg a BKV-nál, hogy nem biztos, holnap is járni fog a metró

Tüttő: Annyi a beteg a BKV-nál, hogy nem biztos, holnap is járni fog a metró

A lányok nem csak szórakozni akarnak – 40 dal zseniális nőktől

A lányok nem csak szórakozni akarnak – 40 dal zseniális nőktől

Az elektromos autóknak is betett a texasi fagy

Az elektromos autóknak is betett a texasi fagy

Három évtized a hullámvasúton – így omlott össze az albán szocializmus

Három évtized a hullámvasúton – így omlott össze az albán szocializmus

A címlapról ajánljuk